resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 738
    zamanında milli takımında 16 aydır gol atamaması üzerine söylediği "goller ketçap gibidir, dökülmeye başlayınca devamı gelir." sözünü anlamamış ve yadırgamıştım.

    http://www.ntvspor.net/...oller-ketcap-gibidir

    http://www.skysports.com/...1095_6204937,00.html

    lakin cristiano ronaldo beni utandırdı, acı gerçekle belki de bu sözünü söylemesine sebep olan memleket ingiltere'de yüzleştim...

    ülkemizdeki tüm firmalar ketçabı büyük oranda plastik şişede üretiyor. plastik şişe ortasından sıkıldığında iç mekanda daraltılan hacim kadar ketçap yerçekiminin de etkisiyle dışarı çıkıyor. daha fazla ketçap istenirse kontrollü bir şekilde avuç açılıp tekrardan kapatılarak yeni sıkma hareketleri yapılıyor. durmak istenildiğinde avuç gevşetildiği anda içeri ani bir basınçla dolan hava yüzünden ketçabın akması birden kesiliyor. esnek çeperli plastik şişeler her ne kadar geri dönüşüm ve çevre kirliliği açısından dezavantajlar taşısa da konforlu bir kullanış sağlıyor.

    http://akmar-gida.com.tr/...-d3dbd5075927(1).jpg

    http://www.kuryemarket.com/...P-830G_357_large.jpg

    http://savasirgida.com.tr/...800%20gr-500x500.jpg

    ingiltere diğer gelişmiş ülkeler gibi sıkı bir geri dönüşüm ülkesi. şirketler ve halk mümkün olduğunca geri dönüşüm odaklı bir üretim ve tüketim ağını takip ediyorlar. bu yüzden de marketlerde ketçaplar büyük oranda cam şişeler içerisinde satışa sunuluyor. ülkemizdeki 19 litrelik damacanalar gibi aynı şişeler toplanıp dezenfekte edilip içlerine tekrar ketçap konup kapaklanarak tekrar tekrar kullanılıyor. fakat kullanım aşamasında burada da şöyle bir durum ortaya çıkıyor, ketçap şişesi başaşağı çevrilip ketçabın dışarı çıkması için beklendiğinde aradan geçen süre zarfında şişe içerisindeki hemen hemen tüm ketçap yer çekiminin etkisi ile ivmeleniyor. ketçap akmaya başladığında ise şişe ucundan çıkan ketçabın arkasında halihazırda hızlanmış çok daha fazla ketçap hazır bulunuyor. şişe yukarı doğru kaldırılmaya başlansa dahi bu hızın etkisi ile hatrı sayılır bir miktar daha ketçap akmaya devam ediyor ve istenen miktar çoğu zaman aşılmış oluyor. bu yüzden de öngörülü davranmak ve istenilen miktarın aşağı yukarı yarısına ulaşıldığında şişeyi yavaş yavaş kaldırmak gerekiyor ki zaten hareket tamamlanana kadar akan ketçapla istenilen miktar tamamlanmış oluyor.

    http://www.thedrum.co.uk/...ster.heinz_large.jpg

    http://img.dooyoo.co.uk/...0/6/8/7/2/687201.jpg

    http://www.purenature24.com/...hup-glass-bottle.jpg

    başıma geldi de ziyan oldu ketçaplar...

    *

    edit: bu entry cristiano ronaldo'nun futbol ile ilgili fakat anlaşılması güç olan bir sözünün okuyucu tarafından tam anlamıyla idrak edilmesi tarafından yazılmış, iş bu yüzden de konudan belki biraz sapmıştır. yoksa işim gücüm olmadığından ketçap yazısı yazacak değilim sadece bir şey anlatmaya çalışıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın