• 202
    hürriyet çağrı yapmış o zaman ey yavrum eyyy..

    --- 20 mayıs 2000 ---

    hürriyet'in dün ‘‘uefa kupası'nı türkiye'ye getiren g.saray'ı düzlüğe çıkaracak maddi gücün oluşturulması’’ konusunda yaptığı tarihi çağrıya, tbmm'de bulunan siyasal partilerin temsilcileri olumlu yaklaşıyor.

    dsp: ne imkanımız varsa kullanalım.

    mhp: galatasaray desteği hak etti.

    anap: ne kadar para verilse helaldir.

    fp: yapılan 100 milyon dolarla ölçülemez.

    dyp: bu takım korunmalı.

    hürriyet'in uefa kupası şampiyonu galatasaray'a maddi destek sağlanması amacıyla milletvekillerine yaptığı tarihi çağrıya, tbmm'de bulunan siyasal partilerin temsilcilerinden tam destek verildi.

    iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasal partiler söz birliği etmişcesine, türkiye'nin bu düzeyde uluslararası tanıtımına katkıda bulunmuş bir kulübe her türlü desteğin verilmesi gerektiğini savundular.

    cimbom'a destek konusunda adeta yarışa giren siyasal parti sözcüleri hürriyet'e şu değerlendirmelerde bulundular:

    bedel ödemeliyiz

    emin karaa (dsp-adalet komisyonu başkanı): ‘‘çok büyük bir coşku içindeyiz. para ile elde edilemeyecek büyük bir haz yaşadık. bunun bedelini ise ödemeye hazırız. ne imkanımız varsa onlar için kullanalım. bu ve benzeri başarılara imza atan herkese ve her takıma aynı desteği sağlayalım.

    sait gönen (genel sekreter yardımcısı- konya milletvekili): ‘‘galatasaray, türk futbol tarihi'nde, futbol kulüpleri arasında en büyük başarıyı yakaladı. galatasaray-arsenal arasındaki uefa final maçı, aynı anda 50 ülkede yaklaşık 1.5 milyar kişi tarafından izlendi. türkiye'nin parayla sağlayamayacağı tanıtım, en etkili şekliyle galatasaray sayesinde yapıldı. dolayısıyla, galatasaray'ı ve başarıyı mükafatlandırmak, diğer kulüplerimizi, hatta başka alanlardaki kişi ve kurumlarımızı teşvik etmek üzere galatasaray'a maddi destek sağlanması çok yerinde olur. bunun için kanun çıkması gerekirse, biz parlamenterler olarak elbette üzerimize düşen görevi yaparız. mhp, bu konuya sıcak bakar.’’

    ödül verilmeli

    bülent akarcalı (anap genel başkan yardımcısı): ‘‘türkiye'yi böylesine uluslararası çapta tanıtan üniversiteler, futbol kulüpleri ve sivil toplum örgütlerine tanıtım fonu'ndan teşvik ödülü verilmelidir. bu belirli bir sistematiğe bağlansın ve bunun öncüsü de galatasaray olsun. türkiye'nin beş batık banka için 5 milyon dolar harcadığı düşünülürse, galatasaray'a kaç para verilirse verilsin helal olur. aynı uygulama türkiye'yi bilimsel ve sanatsal alanda tanıtan yaşar kemal gibi fikir adamları için de uygulanmalıdır.

    osman pepe (fp kocaeli milletvekili-tbmm idare amiri): ‘‘galatasaray, latin amerika'dan uzak doğu'ya kadar bütün dünya'da türkiye'yi tanıttı, reklamını yaptı. galatasaray'ın türkiye'nin imajına yaptığı bu büyük katkının yanında, 25 milyon dolar çok fazla önemli bir rakam değil. hatta 50-100 milyon dolarla bile ölçülecek olay değil bu. bence galatasaray mutlaka ödüllendirilmeli. bu yapılırken de diğer takımlara da örnek oluşturacak, onları motive edecek bir rakam belirlenmeli ve bu başarıya göre gelenekselleştirilmeli.

    ülkenin onuru

    saffet arıkan bedük (dyp grup başkanvekili): ‘‘galatasaray'a her türlü desteğin arkasındayız. biz zaten, uluslarası alanda türkiye'nin tanıtımını başarıyla yapmış kulüplerin ödüllendirilmesine ilişkin bir yasa önerisi verdik. bu kapsama galatasaray da girer. tüm siyasal partilerin bu yasa önerisini destekleyeceklerini umarım. bunun dışında bir ödenek verilmek gerekiyorsa buna da destek oluruz. galatasaray bu ülkenin onuru haline geldi. bu takım türkiye'nin tanıtımı, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve sosyal açıdan mutlaka desteklenmeli. bu takım mutlaka korunmalı ve bunun için her türlü altyapı sağlanmalı.’’

    haberimiz ses getirdi

    g.saray'ın uefa kupası'nı kazanmasından sonra yazarımız turgay şeren, sarı kırmızılı takıma maddi destek sağlanması için milletvekillerine çağrıda bulundu. bu çağrıya cevap gecikmedi: ‘‘her türlü desteğe hazırız.’’

    --- 20 mayıs 2000 ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın