• 50
    6 kasım 2011 tarihli vatan gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    şans mı, şanssızlık mı?

    maça neresinden bakmak lazım bilmiyorum? mersin’in kaçırdığı penaltı veya ardından altı pastan üst direğe nişanlanan poziyon mu, yoksa g.saray’ın kullanamadığı en az 6 net fırsat mı? ama şunu biliyorum ki, öncellikle güzel bir lig maçı seyrettik. her iki takım taraftarını da 90 dakikanın tüm anlarında oyuna bağlayan bir heyacan vardı arena’da. g.saray kaybedebilirdi ama farklı da kazanabilirdi..

    -fatih terim’in oyuna geçen haftanın iyisi ayhan’sız başlaması, akman’ın aslında kadroda fazla düşünülmediğinin bir göstergesi. eğer terim, kayseri’de iyi oynuyor diye semih’e bir şans daha tanıyorsa mutlaka ayhan’a da tanımalıydı. futbolun adeleti bunu gerektirir. zaten ikinci 45’te ayhan oyuna girerek formda, hazır, bu maç için gereken adam olduğunu gösterdi..

    -kuşkusuz semih kaya da mükemmel oynadı. uzun yıllardır g.saray savunmasında nobre’yi böylesine ‘döven’ bir futbolcu görmemiştik. döven derken kimse tekme-tokat zannetmesin. nobre türkiye’ye geldiği günden beri her g.saray maçında savunma hattında sıkıntı yaratır, onlara büyük üstünlük kurardı. tomas’ı, song’u, meira’yı, servet’i, gökhan’ı hep izledik ona karşı. ilk kez sahada çaresiz kaldı. semih hem havadan hem yerden tüm toplara müdahale etti ve g.saray’ın kâbusunun canlanmasına izin vermedi. ama semih, arena’da tribünleri bu kadar heyecanlıdırıyor, her pozisyonda bu kadar alkış alıyorsa, bu işte bir terslik var!

    -g.saray gibi hedefi sürekli kupa olan takımlar tutanlarıyla az, atanlarıyla çok alkışlanır. semih’in böyle alkışlanıyor, bu denli g.saraylılar’ı ayağa kaldırıyor olması hem güzel hem de o kadar düşündürücü.

    sercan değişmeli

    -atanlara, daha doğrusu atamayanlara gelirsek. elmander 4 pozisyon harcadı. ama dün beceriksiz değil şanssızdı. beceriksiz olsa o pozisyonlara giremezdi. yine de 90 dakikanın tamamında yüreğini ortaya koydu. ne yazık ki onun bu yürekten oyununa destek veren 2. bir hücum oyuncusu yoktu g.saray’da. sercan çok sevdiği tarzda yani açık alanda 2-3 pozisyon yakaladı. artık ezber dışına çıkması lazım. eğer büyük takımda oynuyorsa buna mecbur.

    -bir de kötüler vardı. riera, kazım, sabri. sanki arena’ya hiç gelmemişlerdi. ne akılları ne fizikleri sahada yoktu. g.saray son 3 yılın en şanssız maçını oynadı. şanssız diyorum çünkü g.saray son 3 yıldır maçlara bu kadar asılıp, bu kadar pozisyona girmiyordu. ama başta da dedim ya şanssız mı şans mı? ya mersin bir tane atsaydı?

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın