• 62
    6 kasım 2011 tarihli vatan gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    yana yana yan pas!

    g.saray çok şeyi geçen yıldan daha iyi yapıyor. ama başarı için çok şeyi daha iyi yapmalı. yeni oluşturulan bir takım için birçok bahane üretebilirsiniz. karşındaki mersin ligin yeni ekibi, silme baştan kurulmuş. iki takımı kıyasladığında ekonomik değer olarak g.saray çok ağır basar. ekonomik değer sahaya yansımıyor. pozisyonsa; mersin daha net pozisyonlar buldu, penaltı kaçırdı, daha ne olsun.

    -g.saray netice için tırmalıyor ama neticeye ya zor ulaşıyor ya da ulaşamıyor. çünkü malzeme, sonucu değiştirmek açısından yetersiz. elmander tek forvet oynarken riera ve kazım’ın çok etkili olmaları gerektiğini daha önce vurgulamıştık. özellikle riera bırakın adam eksiltmeyi, rakibi görünce frene basıp, geriye, yana oynuyor. kazım da öyle. g.saray’ı topla ileriye taşıyanlar ujfalusi, melo gibi savunma özellikli adamlar.

    -hasan şaş ile geçen hafta konuştuk. konumuz; “sercan neden şans bulamıyordu.” hasan şaş, o bölgede oynayan riera’nın savunmaya yardımcı olduğunu söylüyordu. yine gördük ki, bu riera bir yılda kazandığı 3 milyon euro’nun ederi değil. sevgili hasan şaş, bu takımın kaderi riera’ya teslim edilecekse, çık sen oyna, daha faydalı olursun. çünkü bu takımın hasan şaş gibi adam eksilten, rakip savunmanın dengesini bozan kaliteli bir ayağı yok.

    -elmander yine çok çalıştı. ama top onu sevmedi ve isveçli yıldız tüm net fırsatları harcadı. özellikle 2. yarıda sarı-kırmızılıların girdiği pozisyonlar ise mersin’in risk alıp çok adamla ileri çıktığı anlarda oluştu. g.saray ancak o anlarda dikine oynayabildi. yoksa bu kadar yana oynayan, ekibin pozisyon zenginliği yaşaması olanaksız.

    -g.saray için bu maçta tek ve en önemli kazanç semih kaya. fatih terim, semih’e hak ettiği formayı dün de verdi. gördük ki, semih çok çok önemli bir kazanç.

    -baros ve engin olmayınca terim kulübeden 3. değişikliği yapacak isim bile çıkaramadı. galibiyetler sonrası, gördüğü her kameraya konuşan başkan aysal, gerçekleri görmeli, bu takım başarı için yeterli değil.

    -son sözümüz de mersin idman yurdu’na; teknik direktör sağlam evinde kaybettiği f.bahçe ve beşiktaş maçlarından ders almış. haddini bilen ve önce savunmasını sağlama alan takım çıkarıp, tt arena’nın cehennem olmadığını da kanıtlamış oldu.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın