• 13
    hayatın her alanında, sanal alemdeki tüm interaktif sözlüklerde olduğu gibi burada da ne yazık ki uzun süredir var olan olay. hoş, ben 2. nesil olarak bunu pek hissetmedim yeni olduğum dönemde lakin 3. nesilden itibaren buna şahit oldum. sözlüğe ne zaman toplu bir yazar alımı olsa, içlerinden bazı troll-provokatör yazarlar çıkıyor, bunların etkin olup can sıktığı dönem ise haliyle yeni neslin taze geldiği döneme denk geldiğinden tepkiyi o yeni nesil alıyor, kurunun yanında yaş da yanıyor.

    ha, troll-provokatör çapulcuları ayırıp da konuşursak, yazar sayısı arttıkça bana göre de kalitede bir düşüş yaşanmadı mı, yaşandı evet, ama işte dediğim gibi, "bana göre". kendi keyfime göre "galatasaraylıların sözlüğü şöyle olsun, böyle olsun." demeye hakkım yok. tat aldığımız 1. nesiller yoğun elemelerden geçerek sözlüğe alınmadı zannediyorum. şimdi sırf "kaliteyi" koruyacağız diye "az olsun bizim olsun" mantığıyla hareket etmek, elitist bir tavır takımak da adı "galatasaray sözlük" olan bir ortama yakışmaz. formata ve kurallara uygun yazan her galatasaraylı kanımca sözlüğün genişlemeye karar verdiği dönemlerde yazar olma imkanı bulmalıdır.

    velhasıl, var bu devrecilik, keşke olmasa. büyüdükçe değişecek sözlük ister istemez, ve bu değişim hoşumuza da gitmeyebilir, mesela benim gitmiyor, ama burası belli bir güruhun sadece kafa denkleriyle, kendine akil gelen insanlarla takılacağı bir ortam olmamalı, olmayacaktır da. zaten birçokları kendilerine göre sözlüğün o ilk, güzel olan zamanlarında burada tanıdıkları insanlardan kendilerine bir çevre oluşturdu. şimdi devrecilik yapanlar, bunun tadını çıkarsınlar, bıraksınlar sözlük sadece kendi devrelerinin değil, her çeşit galatasaraylının olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın