• 11
    yazarları sözlükten soğutan gerçek olması yüksek bir iddiadır.

    bazı örneklerle bunu hissetim;

    örneğin cimbombastic konusunda yaşananlar;

    şimdi bu yazara fatih hoca'ya ve ünal başkan'a yazdıklarından dolayı, ismi altına bir yazı yazdım ve sonra ilk 2,3 hafta karşılıklı birbirimize isim altına yazıştık. başka yazar arkadaşlarda da bu durum doğdu. (bok atmak amacıyla yapılınca bu ayıpmış sonradan öğrendim, şimdi ismimin altına yazı yazanlara ve dalga geçenlere bir şey yazmıyorum, ancak eskiler bu ayıp işe halen devam ediyor benden söylemesi. ayrıca flood nedir konusunu cimbombastic bana öğretti kendisine teşekkür ederim, ancak diğer tecrübeli arkadaşlar isim altıma dalga geçtiler. mesajla uyaran arkadaşlara çok teşekkür ederim, etmeyip isim altına dalga geçenler hakkında ise bir yorum yapmıyorum.)

    ancak bu yazar arkadaş dikkat ettiniz mi bilmiyorum, sözlükteki en yüksek kadro sahibi yazarlardan biri ile takışınca birden üzerine çullanıldı, ama öyle böyle değil ve bu yazarın yazıları silindi, benim ismimin altına yazdıkları dahil. yazarlığı iptal mi oldu bilmiyorum. yani yazar gitti diye bir üzüntüm yok moderasyonun kararı neyse hepimiz uyarız. şimdi altı çizilmesi gereken konu şu; bu yazar ünal başkan'a ve fatih hoca'ya yazdıklarından dolayı değil bir yazara yazdıklarından dolayı gitti durumu doğdu. ben hatalı algıladıysam beni düzeltin.

    bu da bende,
    a. tek başına dolanan kadrosu olmayan yazarların (örnek 4. nesil yazarlar)
    b. ve en önemlisi fatih hoca'nın ve ünal başkan'ın
    sözlükte değerlerinin kadrocu arkadaşlara göre çok az olduğu duygusunu yaşattı, bir kaç gün sinirlendim. sözlükteki yazar mı önemli takım mı önemli diye kendi kendime sordum. bu durum sözlükteki devrecilik olarak bende kötü bir algı yarattı.

    (not ben kadro sahibi yazarın yazılarını da severek takip etmekteyim)

    b. ikinci konu da kritik bazı konularda 4. nesil yazarların yazdıkları görmezden gelinmekte.
    sözlüğün geçmişte yazılar dışında takıma katkısı, birlik ve beraberlik konusunda neler yaptığını merak ettim, ancak hiç bir cevap alamadım. bu konuda ki merakım ismimin altına yazılan + bir yazı olarak bana geri döndü.

    edit; imla csakaoglu'na teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın