• 28
    hayatımda en çok güldüğüm maçlardan biridir bu. anlatmadan önce rooney'nin o tarihte man utd'deki ilk sezonu olduğunu ve euro 2004'te geçirdiği sakatlık yüzünden sezonun başını kaçırdığını ve bu maçta ilk kez man utd formasını sırtına geçirdiğini hatırlatayım.

    neyse, bu maçı evimde izlemeyi planlarken, eniştem bana telefon etti ve "maçı arkadaşlarla beraber falanca yerde izleyecez, sen de gelir misin?" dedi, ben de "peki geleyim" dedim ve yola çıktım. eniştem fenerbahçeli olduğu için bu maçta kendilerini desteklememi istedi, ben de onu kırmamak adına "tamam" dedim. ama içimden fanatik bir şekilde manchester'ı destekliyorum ki, öyle böyle değil.

    yanında eniştemin 2 arkadaşı var, ikisi de fanatik fenerli, gittiğimiz yerde ev sahibi 2 kişi var, onların birisi galatasaraylı, birisi beşiktaşlı. neyse maç başladı sonunda, 7. dakikada fatih akyel sağ kanattan gitmeye çalışırken bir anda kaptırdı topu, soldan bir orta geldi, giggs kafayı gömdü ve goool, 1-0... yanımdaki fenerliler fatih'e sövmeye başladılar, ben de desteklermiş gibi göründüğüm için hiç tepki vermiyorum ama içten içe gülüyorum.

    sonra 17. dakikada bir ara pas verdiler rooney'ye doğru rooney de bi gömdü, 2-0... herkes "ulan ne oluyor" demeye başladı. 28. dakikada soldan yine rooney'ye bir pas geldi. o da karşısındaki ümit özat'ı çok şık bir vücut çalımıyla ekarte etti, kaleyi karşıdan gördü, ceza sahası dışından bir gömdü, 3-0...

    fenerliler ya ne oluyor derken ben içimden kıs kıs gülüyorum ama belli etmemeye çalışıyorum. o sırada maçı izleyen beşiktaşlı arkadaş "ya bence siz bu alex'i satın (alex de fener'e yeni gelmişti o dönem) yerine rooney'yi alın" dedi alaycı bir şekilde, tam kahkayı patlatacaktım ki tuttum kendimi yine. o sırada telefonum çaldı, bi baktım, babam arıyor, açtım "ya bırak şu rezil takımı izlemeyi, eve gel çabuk" dedi, ben de artık dayanamadım ve kahkahayı patlattım.

    devamında ise önce fener nobre'yle bir gol attı ikinci yarıda, 3-1 oldu. sonra rooney frikikden tavana astı, 4-1 oldu. fener tuncay'la bir gol daha attı ve 4-2 oldu ki tuncay bu golden sonra maçı izleyen ingiliz taraftarlara sus işareti yaptı ve deplasmanda 4-2 mağlupken rakip taraftara sus işareti yapan ilk futbolcu olarak futbol tarihine geçti. sonra da manchester 2 tane daha salladı ve 6-2 oldu maç.

    hiçbir zaman unutamam bu maçı ve rooney'yi.

    http://www.youtube.com/watch?v=Jq-N5JGmNuU
App Store'dan indirin Google Play'den alın