resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 468
    semih kaya 24 şubat 1991 bergama doğumludur. boyu 1.82 metre, kilosu ise 66 kg'dir. stoper mevkisinde oynamakta olup genç yaşta* katılmış olduğu galatasaray altyapısından yetişmiştir. ihtiyaç duyulan bazı maçlarda idareten sağ bek olarak görev almışlığı da vardır. daha önce petkimspor*, aliağa belediyesi helvacı gençlik spor* ve altay* altyapılarında oynamıştır.

    2006/2007 sezonunda paf liginde biri ilk onbir olmak üzere 4 maça çıkmış, toplam 160 dakika sahada kalırken 1 sarı kart görmüştür.

    2007/2008 sezonunda paf liginde 12'si ilk onbir olmak üzere 14 maçta görev almış, 10 maçta 90 dakikayı tamamlarken 1 gol atmış, 1 kez de sarı kart görmüştür. bir maçta henüz ilk yarı tamamlanmadan, diğerinde ise devre arasında kenara alınmıştır. bu sezon içerisinde profesyonel sözleşme imzalamış ve a takımla idmanlara çıkmaya başlamıştır.

    2008/2009 sezonunda paf liginde tümü ilk on bir olmak üzere 8 maçta görev almış, bunların ikisinde henüz ilk yarı tamamlanmadan kenara alınırken diğerlerinde 90 dakikayı tamamlamıştır. toplamda 2 kez sarı kart ile cezalandırılmıştır. sezonun ikinci devresinde a takımda stoper sıkıntısı ortaya çıktığı için kadroda kendisine yer bulmuş, süper ligde üçü de ilk on bir olmak üzere üç maça çıkarken ikisinde 90 dakikayı tamamlamış, birinde ise 89. dakikada oyundan alınmıştır. bu maçlarda galatasaray bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet alırken toplam 3 gol yemiştir.

    türkiye kupasında ise bir maçta son iki dakikada oyuna dahil olmuş, güzel bir kafa şutu direğe takılmıştır.

    2009/2010 sezonunda ciddi diz sakatlığı yüzünden kadroya girememiş, uzun süre topa bile dokunamamıştır. ikinci devre gaziantepspor'a kiralanmış, süper ligde yalnızca bir maçta oynayabilmiştir. o maça ilk onbirde başlarken 36 dakika sonunda takımı 2-0 geriye düştüğü için 41. dakikada oyundan alınmıştır. bunun dışında paf liginde bir maçta, o da ilk on bir olmak üzere oynama fırsatı bulmuş, o maçın da 89. dakikasında direkt kırmızı kart görmüştür. bu sezonda oynamış olduğu bir milli maçı da eklersek bir sezon boyunca sadece 220 dakika sahada kalabilmiştir.

    2010/2011 sezonunda kiralık olarak gittiği kartalspor forması ile bank asya 1. lig'de on sekizi de ilk on bir olmak üzere 18 maçta görev almış, bu maçların on yedisinde 90 dakikayı tamamlarken birinde ise 63. dakikada kenara alınmıştır. toplam 1592 dakika sahada kalırken üç kez de sarı kart görmüştür. oynadığı maçlarda kartalspor toplam 21 gol yemiştir.

    a2 ligi'nde ise dördü de ilk onbir olmak üzere dört maçta görev almış, ikisinde 90 dakika sahada kalırken diğer ikisinde 70. ve 78. dakikalarda oyundan çıkmıştır. toplam 328 dakika sahada kalırken bu süreye iki gol, bir de sarı kart sığdırmıştır. bu maçlarda takımı dört gol yemiştir.

    türkiye kupası'nda ise bir maçta 120 dakika forma giymiştir. bu maçta takımı iki golü kalesinde görmüştür.

    2011/2012 sezonu öncesinde yuvaya geri dönmüş ve 26 numara ile kadroya katılmıştır.

    ilk olarak sezon öncesi hazırlık kampında 8 temmuz 2011 galatasaray türkiyemspor maçında görev almış ve kaptan olarak çıkıp 90 dakika oynadığı bu maçta gökhan zan ile çarpışarak şanssız bir golü kalemizde görmemize sebep olmuştur. 28 temmuz 2011 galatasaray liverpool maçı ve 24 ağustos 2011 real madrid galatasaray maçının son bölümlerinde sembolik olarak süre alırken 13 ağustos 2011 galatasaray istanbulspor maçı ve 28 ağustos 2011 galatasaray pendikspor maçında ilk on birde başlama fırsatı bulmuştur.

    30 ekim 2011 kayserispor galatasaray maçına ilk on birde başlamış ve uzun bir aradan sonra resmi bir maçta giyme fırsatı bulduğu galatasaray forması ile oldukça başarılı bir performans ortaya koymuştur. 90 dakika sahada kalan semih 2-0 galatasaray galibiyeti biten bu maçta bir de sarı kart görmüştür.

    bunların dışında u15 ile 2, u16 ile 9, u17 ile 25, u18 ile 7, u19 ile 5 ve son olarak u21 milli futbol takımı ile de 4 maça çıkmıştır. u17 milli futbol takımı formasıyla bir golü bulunmaktadır.

    bu istatistiklerden bir sonuca varmak güç, keza kendisini çok fazla olmasa da izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki mental açıdan yeterli, yani pozisyon almasını, nerede duracağını ve oyunu okumasını bilen, fakat süper lig şartları için şimdilik fazla naif ve kırılgan bir oyuncudur. zamanında arsenal tarafından izlenmiş olması kendisinin yetenekli olduğuna bir başka kanıt olarak gösterilebilir. topu kullanma becerisi gayet iyidir ve yaşının da avantajı ile bir stoper için oldukça seri bir profil çizmektedir. özellikle kafa toplarında zamanlaması ve isabetli vuruşları ile dikkat çekmektedir. lakin hem tecrübesizliği, hem de fizik gücü gerektiren türkiye şartları için hala yeterli kalıba sahip olmamasından gerek kısa kariyeri boyunca bazı maçlardan oyundan alınması, ki bir kısmı daha ilk yarıdan, kimi zaman yetersiz maçlar çıkardığının göstermektedir. zira maçlarda stoper değişikliklerine sakatlık olmadığı sürece pek sık rastlanmaz.

    kendisi tarih itibariyle galatasaray futbol takımının hata yapmaya en az tahammülünün olduğu ve yıllar süren uyumsuzluklardan ötürü taraftarı artık kanser etme noktasına getirmiş bir bölge olan defansın ortasında oynamaktadır ki bu bölgede yıllardır aranan istikrar ve uyum hala ve hala tam olarak sağlanabilmiş değildir. şu şartlar altında defansın ortasında ujfalusi'nin yanına en çok yakışacak oyuncudur. bu durumun ortaya çıkmasında da genç ve gelecek vaadediyor oluşu kadar galatasaray altyapısının bir ürünü olması da yatmaktadır. her ne kadar ujfalusi dışındaki stoper adaylarının neredeyse tümü bir şekilde hata yapmaya meyilli isimler olsa da semih kaya artılarından dolayı taraftar nezdinde öncelikli olarak tercih edilecektir. çünkü yanında çek cumhuriyeti patentli, deneyimli ve yetenekli bir savunmacı, kenarda ise vaktin başarılı defanslarından, günümüzün ise en başarılı türk teknik direktörü olan fatih terim bulunmaktadır. gökhan zan bildiğimiz gökhan zan, servet çetin ise bildiğimiz ve bilemediğimiz servet çetin işte... en azından elimizde değişmeye ve gelişmeye meyilli pırıl pırıl bir evladımız var, hem de birçok doğrunun bir araya geldiği şu şartlarda...

    zamanında kendisi için karamsar düşüncelerim vardı, hatta geçirdiği ağır sakatlıktan ve dikiş tutturamamasından ötürü gönderilmesini bile düşünmüştüm ama şanslı çocuk kefeni yırttı ve hayata geri döndü. şu azmi gösterdikten sonra her daim desteklerim kendisini... keza kariyerinin başları ciddi şanssızlıklarla dolu... ayrıca semih kaya nedense hep barcelona'nın uzun yıllar sonu çılgın oyun sistemi ile oluşturduğu ve sayesinde yeni gençleri rahat rahat piyasaya sürdüğü çiçek bahçesi gibi değil de oldukça stresli ve kendisine gerçekten bel bağlanılan anlarda forma şansı bulmakta... bunun da üstesinden zamanla gelirse çok iyi bir oyuncu kazanırız.

    bir de çok efendi ve düzgün bir görünüşü var, bence formamıza gerçekten yakışıyor. oynadığı oyuna zerre kadar etkisi olmasa da insan güzeli olması ister istemez gülümseten bir detay olarak hafızalarda yer ediyor... sarışın mavi gözlü siması ile kuzey avrupalı gibi durması ve daha genç yaşından saçlarının hafif hafif dökülmeye başlamış olması "tecrübeli isveçli stoper" havası veriyor ki türkücü kılıklı sümüklü babanın yanında brad pitt kalıyor*. kendisine altyapımızdan çıkan her evladımıza olduğu gibi ayrıca bir sempatim var. bu isimleri hep ayrı tutar, ayrıca desteklerim...

    ne diyelim, kaderde kendisine güzel bir kariyer, içinde yer alacağı takımımıza da nice başarılar vardır inşallah...

    http://1.bp.blogspot.com/.../s400/semih-kaya.jpg *

    http://1.bp.blogspot.com/.../s400/semih-kaya.jpg *

    http://4.bp.blogspot.com/...600/semih_kaya_3.jpg *

    http://www.gazeteyenigun.com.tr/.../h_bucasemih_c4c.jpg *

    http://1.bp.blogspot.com/.../s320/semih-kaya.jpg *

    http://www.tff.org/...9854c78f906f70f4.jpg *

    http://www.galatasaray.org/...rler/61/B_5192_b.jpg *

    http://www.ajansspor.com/resim/smh_hbr_ks2.jpg *

    http://2.bp.blogspot.com/...04F18479D958BC2x.jpg *

    http://1.bp.blogspot.com/...epmKmy1s/s400/11.jpg (u: nazara gelmemesi için "maşallah"ımızı da deyip semih kaya dosyasını kapatalım)

    haydi be aslan parçası... yürüyedur!
App Store'dan indirin Google Play'den alın