resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 1319
    hakan'ın önemini ve değerini anlamak için, türk futbolunu ve türk futbolcusunu tahlil etmek gerekir. türk futbolcusunda fundemenatal eksikliği vardır* onun içindir ki, 20 yaşına kadar gelecek vaad eden futbolcular hiç bir halt edemeden sönüp giderler. genelde bizim futbolcular ayağa pas yapamazlar, varyasyonlu hucum organizasyonu gerçekleştiremezler. defanslarımız top yapamazlar. santraforlarımız eli belinde gezen ve hucumda iken verkaç yapmayan geride gelen arkadaşlarına koridor açmayan tiplerdir. daha bunun gibi türk futbolunun ve türk futbolcusunun hastalıkları vardır... işte hakan tam burda devreye girdi. türk futbocusunun fundemental eksiklerini ileride santraforluğu ile kapattı. hakan şükür elbette dünya starı santraforlar kadar yetenekli ve son vuruşu harika bir oyunucu değildi, ama eksiğimiz olan rakip kalaye gitmek ve rakip yarı sahada yerleşmek imkanını hakan'ın pivot satraforluğu sayesinde elde ettik.

    peki hakan yerine o dünya starlarında biri galatasaray'da veya milli takım'da olsa aynı işler olur muydu? olmazdı. çünkü o adamlara top getirecek, top ulaştıracak, arapas ve verkaç yapacak futbolcular biz de yok, sistem yok biz de... evet en önemlisi türk futbolunun bir sistemi yok. dengimiz ve üst bir takıma karşı varlık gösteremeyiz, rakip kaleye yerleşemeyiz. bir nevi türk futbolu ve galatasaray için hakan'ın şahsına münhasır bir önemi var. ben sahsen 90 dakika pres yapan bir ortasaha oyunucusu bile gormezken 8 yıl bu adamın ileride pres yapıp rakip defansı geriden çıkamaz durumda bırakmasını görmüşüm ki böyle bir futbulcu yok, hele santrafor hiç yoktu.

    hakanı çok değerli yapan ne biliyor musunuz? işte bu türk futbolunun sakatlığını bir nevi düzeltmiş olmasıdır.

    günah keçisi seçilmiş bir adamdır. özellikle kaptan olması nedeniyle, milli takım ve galatasaray'da yönetimlerle muhatap olmuş, para pul işlerini takımları adına o konuşmuştur. başkaları adına bile konuşurken sanki hakan'ın tek derdi paraymış gibi lanse edildi. rigobert song parasız kalır, parasını ister, hakan yönetime gider, hakan kötü olur... aslında başı sıkılanın ortaya atıp vurabileceği birisi. sevmeyeni çoktur. rakipler galatasaraylı olduğu için ve galatasaray'a çok şeyler vediği için sevmezler. galatasaraylı taraftarlar tarafından sevmeyenleri çoktur. özellikle hocaefendi bağlantı durumundan dolayı...

    ben de bunu anlamıyorum arkadaş. burası sanki vatikan ya da herhangi bir hristiyan ülke. bu adam dinen tutkulu bir insan diye neredeyse sınır dışı edilmediği kaldı. nüfusunun %99'u ve resmî dini islam olan bir ülkede nasıl oluyor da bir futbolcu dininine önem veriyor dıyerek eleştirilip harcanıyor?
    bu adam hakkında muhabbet ettiğim 100'den fazla insanın söylediği ilk şey şudur;

    ''bırak yeaaa o cemaatçı zaten''
    ''iyi oldu jübile yapmadıkları, o zaten dincinin teki''

    bunlar nasıl yorumlar anlamak mümkün değil. bırakın galatasaray'ı türkiye tarihine adının her harfini altın harflerle yazdırmış, gerek galatasaray gerekse milli takımın elde ettiği bütü başarıların hepsinde başrol oynamış ve ağzı, burnu, ayağı kırılmadıkça takımını asla ve asla yalnız bırakmamış bır adam heralde ancak bizim ülkemizde sırf müslümanlığını dolu dolu yaşıyor/yaşamak istiyor diye böyle afaroz edilebilirdi. bravo demek istiyorum.

    bu adam idmanlardan sonra herkes evine giderken, o florya'da kalarak ekstra antrenmanlar yapıyordu. bu konuda sıkıntı yaşamamak için evini florya metin oktay tesislerinin yakınında bile tuttmuştu. böyle biridir hakan şükür. onun kadar cefakar ve vefakar bir futbolcu göremem herhalde.

    ben galatasaray'ın menfaatlerini savunurum; hakan'ı seven biriyim, galatasaray'da süper yetkilerle çalışmasını isterim. çünkü hırslı ve kariyer hastası biridir. bazılarının aldığı paraları hiç bir zaman alamamış ve onlar gibi eli belinde hiçbir zaman da koşmamıştır. belki adnan polat döneminde sana yakışmayan yapıldı ama bu taraftar seni her daim sevecek, kral olarak hatırlayacak ve unutmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın