resim
Vicente del Bosque González
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:73
Uyruk:Ispanya
  • 24
    2004-05 sezonu başında beşiktaş'ın başına gelen yıldırım demirören yönetimi tarafından haziran 2004'te takımın başına del bosque getirildi. sezona üst üste transferlerle başlayan beşiktaş, ibrahim toraman, çağdaş atan, mustafa doğan, murat şahin, veysel cihan, fatih sonkaya, okan buruk, ali güneş, berkant göktan'ı alırken, del bosque'nin etkisiyle yabancı olarak john carew ve juan francisco garcía transfer edildi.

    7 ağustos 2004'te beşiktaş, malatyaspor deplasmanına giderek ilk resmi maçını oynadı. ancak maçta 1-1'lik beraberlik 90. dakikada ali güneş'in attığı golle geldi. ikinci maçta ise ahmet yıldırım'ın kırmızı kartıyla 10 kişi kalan beşiktaş, bu sefer gençlerbirliği ile berabere kaldı. ağustos ayını galibiyetsiz geçen beşiktaş, eylül'deki ilk maçında sakaryaspor'u deplasmanda 4-1 yendi. uefa kupası macerasına başlayan beşiktaş, norveç ekibi fk bodø/glimt ile 86. dakikada ahmed hassan'ın attığı golle berabere kalabildi. istanbul'da alınan 1-0'lık galibiyetle ise uefa kupası'nda gruplara kalınma sevinci yaşanıyordu.

    ekim ayına trabzonspor maçıyla başlayan beşiktaş, iki kırmızı kart gördüğü maçı 1-0 kaybetti. böylece beşiktaş 8 haftada 6 puan toplayarak ligde 14. oluyordu. üst üste alınan diyarbakırspor, ankaragücü ve fenerbahçe galibiyetleri ile beşiktaş'ta hem sorunlar diniyor hem de 8.liğe yükseliniyordu.

    kasım ayına uefa kupası'nda alınan athletic bilbao galibiyetiyle başlandı. ancak konyaspor ve rizespor karşısında alınan 2-2'lik beraberlikler beşiktaş'ın lig zirvesinden uzaklaşması anlamına geliyordu. uefa'daki ikinci maçta ise steaua bükreş karşısında 2-1'lik bir mağlubiyet alındı. samsunspor karşısında alınan 4-2'lik galibiyette beşiktaş yine kırmızı kart nedeniyle maçı 10 kişi tamamlıyordu.

    aralık ayına avrupa'da standard liege beraberliği ile başlandı. ligde ise yine 10 kişiyle tamamladıkları bir istanbulspor maçını kazandılar. ligin ilk yarısı kayserispor ve akçaabat sebatspor galibiyetleriyle bitiyordu. del bosque'nin beşiktaş'ı lider fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde 5.ciydi. ancak önce uefa kupası'nda alınan ac parma mağlubyeti ile avrupa macerası sonlandı. bunun sonunda yönetim kurulundan istifalar gelmeye başladı. bu sırada beşiktaş'ın türkiye kupası macerası başlıyordu. ikinci lig takımlarından göztepe'yi 1-0 yenen beşiktaş, 23 ocak 2005'te yine 10 kişi tamamladığı konyaspor maçını 3-1 kaybedip, türkiye kupası'ndan da elendi. bu mağlubiyetten birkaç gün sonra del bosque takımdan kovuldu ve yerine rıza çalımbay getirildi.

    del bosque'nin türkiye karnesi ligde 17 maçta 8 galibiyet, kupada 2 maçta 1 galibiyet, avrupa'da ise 6 maçta 2 galibiyet oldu. del bosque'ye beşiktaş'ın şampiyonlar ligi gelirlerinden 7.961.767 € tazminat ödendi.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın