• 57
    iki takımı kefeye koyduğunuzda bambaşka alanlarda iyi olan hatta birbirlerinin iyi yaptığı şeyler diğer tarafın zaafı olan iki takım karşılaşacak.

    - uzunlarını pick&roll oynatan galatasaray ve uzunlarını ikinci şans sayıları üzerinden üzerinden kullanan kazan.
    - kısa oyuncularını hucumda top paylaşımını üzerinden kullanan galatasaray ve kısalarının birebirleri üzerinden sayı bulan kazan.
    - kısa oyuncularını savunmada topa baskı yapmaları konusunda uzmanlaşan galatasaray ve kısa oyuncularını savunmada pek yormayan onların havuza düşen reboundları toplayıp hızlı hucuma kalkmasından sayı bulan kazan.

    isim üzerinden karşılaştırma olayına girip aklımızı bulandırmaya lüzum yok. kaybettikleri siena maçında rakibin reboundlarda 41-31 üstünlük kurmuş bir takım var karşımızda. bizimde rebound konusunda çektiğimiz sıkıntı düşünülünce bu konuda can sıkıcı bir durum mevcut.
    içerde nathan jawai euroleague'in en iyi rebo toplayan uzunlarından biri * mike wilkinson'ı zaten biz biliyoruz. hem orta mesafe hem de dış şutu olan bir uzun. savunmada hiçbir şekilde geri adım atmayan bir oyuncu.
    bu iki oyuncunun yedeklerinin savrasenko ve veremeenko'nun da en iyi yaptıkları işin pota altı sertliği ve rebound olması yine onlar adına bu kritik rebo mücadelesinde bir artı.

    kısa oyuncularda ise fena halde skoa yönelik bir yapı söz konusu. oyun kurucu olarak lynn greer ve terrell lyday ortak özellik olarak sadece tbl'de forma giymek dışında hucumda bir takımı sırtlayabilecek yetenekleriyle benzerlik gösteriyorlar. ayrıca bu iki oyuncuya siena'ya 30 sayı atan yine eski tbl oyuncusu henry domercant, 3 numarada bize ciddi sıkıntı yaratabilecek eurocup efsanesi kelly mccarty...bu 4 oyuncudan herhangi birinin çıkıp 20 küsür atması beni şaşırtmaz. siena maçında sadece domercant üzerinden gelen sayılar bizi yanıltmasın. 4 tane skorer dış oyuncuya ve hucum basketbolu oynatan bir koça sahipler.

    rytas maçında onların iki delici guardına çözümü biraz geç bulmuştuk, fener maçında da geriye dönememe sorunu yaşayıp bol bol fast break yemiştik. şimdi bu iki işide iyi yapan bir takıma karşı ne yapacağımız önemli.

    şut yüzdesi olarak denk olduğumuz varsayarak iki takımın artıları/eksileri
    - biz top çalarak onlar hucum reboundu alarak daha fazla hucum etme şansı yakalıyor.
    - bizden daha fazla faul alabilme potansiyelleri var*

    burada en önemli mevzu bizim başımızın belası uzunların faul sıkıntısının onların zaten hucumlarında bir silah olarak kullanması. zaza'nın da olmadığını düşünerek furkan-luksa-darius'un ne kadar dayanabilecekleri meçhul.
    onların hızlı hucumlarını faulle kesemediğimiz sürece oradan da ciddi biçimde sayı çıkaracaklardır. ilk defa pota altında daha fazla oyuncuya ihtiyaç duyacağımız bir maç olabilir. *

    uzun oyunularımız faul problemine girmemesi ve en azından show-up'larda ve pick'lerde faul almamaya dikkat etmeliyiz.
    ve ne olursa olsun reboundlarda ezilmemeliyiz.

    yoğun tempo, yorgunluk, erken form ve kazanma serisi gibi faktörlerin bizi bu maçta olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. maç unics kazan tarafına daha yakın geliyor...

    sırasıyla rytas, fenerbahçe ve en son prokom maçını ayrı ayrı anlamlandırmıştık. rytas maçı euroleague arenasına giriş için, fenerbahçe ülker maçı kupa özlemi ve tabiki lige bir gözdağı için, prokom maçı ise euroleague'de top16 için önemli virajlardı. bu maç ise yer ve sıralama gözetmeksizin mental açıdan ve eksik olduğumuz bölgeleri iyi kullanan rakibe karşı vereceğimiz ciddi bir sınav. kazanırsak ya da kaybedersek bu takıma karşı bakış açılarımız değişmeyecek ama kazanırsak 2/2 yapmakla kalmayıp bu takım için kurduğumuz süslü cümlelerden daha fazlasını hakettiği sonucuna ulaşacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın