• 163
    katılma şartları yine değişmiş.

    --- alıntı ---

    tff, şampiyonlar ligi'nde ülkemizi temsil edecek takımların 34 haftalık normal sezonu birinci bitiren takım ile play-off'u şampiyon bitiren takım olmasına karar vermişti. ancak uefa'dan gelen uyarı ile bu sistem değiştirildi. tff'nin yeni kararı uyarınca şampiyonlar yigi'ne play-off'un birincisi ve ikinci gidecek! 34 haftalık normal sezonu birinci bitirmenin avrupa kupalarına katılımda hiçbir önemi olmayacak.

    tff'den yapılan açıklama şöyle:
    "türkiye futbol federasyonu, spor toto süper lig statüsü'nde yer alan takımların uluslararası müsabakalara katılım maddesini yeniden düzenledi.

    ilk defa bu sezon uygulamaya konulan play-off maçları nedeniyle, 34 haftalık lig grubundan ve play-off grubundan hangi takımların hangi şartlarda avrupa kupalarına katılabileceğini uefa ile paylaşan tff, play-off birincisi ve ikincisinin şampiyonlar ligi'ne gitme hakkını elde edebileceği yanıtını aldı. böylece statüde yer alan; "uefa'nın uluslararası müsabakalara katılacak takımlarla ilgili bir değişiklik yapması halinde, tff bu katılım maddesini yeniden düzenleme hakkına sahiptir" maddesi işleme koyuldu.

    bu doğrultuda, 34 haftalık lig grubu'nda ilk 4 sırayı elde edecek takımların oluşturacağı play-off şampiyonluk grubu'nun birincisi direkt olarak şampiyonlar ligi'ne gidecek. aynı grubun ikincisi de 2012-2013 sezonunda şampiyonlar ligi ön eleme turuna katılacak."

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın