• 3425
    neden sürekli kötülendiğini anlamadığım stadımız. evet eksikleri var ama yine de bu ülkenin en güzel, ambiyansı ve seyir keyfi en yüksek stadı. benim de kombinem var, her maç çıkışında ben de sıkıntı yaşıyorum ama her galatasaray maçını iple çekiyorum tekrar gitsem diye. eleştirirken insaflı davranmak lazım, stad açılalı henüz 10 ay bile olmadı, şükrü saracoğlu stadı'nın telekom tribününün bir galatasaray maçında koltuksuz olarak sırf beton haliyle açıldığını, stada her sene bir takım iyileştirmeler yapılarak 10 senede bugünkü haline geldiğini unutmayın. ayrıca devletin mecidiyeköy'de 25 bin kişilik stada bile karşıyken orada stadımızı büyütmemize asla izin vermeyeceğini bilmiyor musunuz? keşke imkanımız olsaydı, şehrin göbeğindeki stadımızdan çıkmadan tribün tribün büyütseydik stadı ama bunun olmasına asla izin verilmeyecekti. ayrıca ali sami yen stadı'nın her an yıkılabileceği konusunda statik raporları varken nasıl hala yepyeni 52 bin kişilik bir stada karşı çıkılabiliyor anlamıyorum. şu haliyle bile ortalama 35 bin çeken bir stat, şampiyonluk yarışını son haftalara sürdürmemiz halinde full çekecek hatta fazla bulduğunuz kapasite bile az gelecek. ha bir de aşağıdaki şu yazıyı bir okuyun lütfen:

    --- alıntı ---
    şu anda yıkım süreci devam eden galatasaray'ın eski stadı ali sami yen'de sona yaklaşıldı. yıkım hakkında bilgi veren aşçıoğlu inşaat yönetim kurulu başkanı yaşar aşçıoğlu, yıkım sırasında karşılaştıkları manzaraya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. "bu stadyumun yıkılmasıyla biz insanları ölümden kurtardık" diyen aşçıoğlu, yıkım süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

    "korkunç bir manzara ile karşılaşacağımı biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. kolonlarda neredeyse demir yok gibi, betonlar elimle tutsam parçalanıyor. hiç bir statik hesap yapılmadan inşa edilen bu stadın şu ana kadar yıkılmaması şans eseri." türk telekom arena'da metreküpte 250 kg demir kullanılırken burada 57 metreküp demir kullanıldığına dikkat çeken aşçıoğlu, "yani olması gerekenden 10 kat daha zayıf bir yapı inşa edilmiş. 30 bin kişi kapasitesi olan stad bugüne kadar nasıl birşey olmadan ayakta kaldı onu bilemiyorum
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın