resim
Léônidas da Silva
Mevki:Santrfor
Doğum:06.09.1913
Ölüm:24.01.2004 (90)
Uyruk:Brezilya
  • 2
    ilk basımı 1997 olan eduardo galeano'nun "gölgede ve güneşte futbol" kitabından;

    bir sineğin cüssesine, hızına sahipti ve en az bir sinek kadar muzırdı. 1938 dünya kupası'nda fransız "match" dergisinin muhabiri, onun altı bacağı olduğunuiddia etti ve bir insanın bu kadar çok baçağı olmasının karabüyü işi olduğunu düşündü. fransız muhabir, daha da ileri giderek leonidas'ın bu ayaklarının metrelerce uzayabildiği, katlanabildiği ve hatta düğümlenebildiği konusunda da uyarılarda bulundu mu tam hatırlayamıyorum.

    leoonidas da silva sahaya, kırk yaşındaki artur friedenreich'in futbol yaşamına son verdiği gün çıktı ve bu üstadın asasını devraldı. bir süre sonra adı sigara ve çikolata markası olmuştu bile.. bir sinema yıldızından daha fazla mektup alıyordu: mektuplarda ondan bir resim, el yazısı ya da iş istiyorlardı.

    leonidas sayısını tam olarak bilmediği birçok gol attı. bazılarını atarken havaya sıçrıyor ve havadaki topa başaşağı pozisyonda, arkaya doğru vuruyordu; öbür bir deyişle brezilyalıların "bisiklet' adını verdikleri "röveşata" hareketinin ustasıydı. leonidas o kadar güzel goller atardı ki çoğu kez golü yiyen kaleci bile ayağa kalktığında onu kutlardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın