• 7551
    tepkiler oldu
    “1 ay bocaladım, benim için yeni bir yer olan spor dünyası içine girdim. alışmaya başladım. kendi görevimi en iyi şekilde algıladım. yüzde 70-75 civarında kontrol imkanı da elde ettim. önümüzdeki 2 ayda tamamını kontrol ederim”.

    “pişmanlık kelimesini hiç bilmem, pişman da değilim. zorluklar oldu, mantaliteyi yakalamak adına özellikle. bir eğitimden geçtim ve yine eğitimden geçiyorum diye düşünüyorum. ilk 1 ay içinde tepkiler de oldu. annem; ‘ben seni akıllı adam sanıyordum bu işe nerden girdin’ dedi”.

    şike konusunda yumuşamadım
    “ilk günden beri görüşümde değişiklik olmadı. şike konusunda yumuşamamız olarak tercüme edilen olay geniş çapta izah edildi. benim bu işle ilgilenmem de gerekmedi. bizim bir kulüp bir ceza görsün veya görmesin yaklaşımımız olmadı. bizim endişemiz türk sporu ve buna bağlı olarak g.saray’ın zarar görmemesiydi. eğer biz zamanında karar almaz, kendi tedbirlerimiz uygulamazsak dışarıdan bize müdahale olabilir dedik. o taktirde milli takım 4-5 sene oynayamaz, buna bağlı olarak da g.saray da oynayamaz dedik. beni tek ilgilendiren tek kısım bu. milli takım ve buna bağlı olarak g.saray’ın yurtdışı hayaline set çekilmesi..”

    aziz yıldırım için son derece üzgünüm
    “aziz yıldırım için son derece üzgünüm. durumundan rahatsızız. bugün tatbik edilen cezalar; 622 nolu kanunun getirdiği cezalar. buna bağlı olarak artık yargıya bağlı bir durum. inşalllah en kısa zamanda aklanır ve aramıza katılır.

    şiddet yasasında bazı şartlar insani boyuta indirilmeli
    “şiddet yasası milletler arası yasalarla uyumlu olarak hazırlandı. bu bir gerek. bu yönde hazırlanmış ve kulüplerden destek alarak hazırlanmış. ancak maksadını bazı konularda aşmış olabilir. zaman içinde düzeltilerek bu yasa tutulmalı. ama bazı şartları da insani boyuta indirilmeli. o zaman çok faydalı bir yasa olacaktır”.

    bu tür bir şey olmayacak
    “f.bahçe camiası yönetimi arkasında sağlam durdu, g.saray durmazdı deniyor ama ben tahminler üzerinde duran birisi değilim. gerçekle uğraşırım görevim de bu. böyle bir şey inşallah başımıza gelmez ve bunu nasıl cereyan edeceğini görmeyiz. bunu zamana bırakıyorum, bunun hiçbir zaman olmayacağına da inanarak bunu söylüyorum”.

    iyi bir yönetim kurulum var
    “g.saray güçlü bir kulüp. her şeyimiz var. biraz bilgi, tecrübe ve eldeki imkanları kullanacak irade lazım. bunu yapıyorum. imkanları hesaplayarak bunu nasıl kullanırım, mali durumu nasıl düzenlerim diye çalışma yapıyorum arkadaşlarımla. iyi bir yönetim kurulum var. kendi arasında müzakere eden, en iyiyi arama kavgası veren bir yönetimim var. yönetimde de samimiyetle söylüyorum hiçbir çatlak yok. kendi aramızda çok tartışan bir ekimiz var. ben de zaten bunu özellikle istiyorum. doğruyu arıyoruz biz”.

    galatasaray’ın benim parama hiç ihtiyacı yok
    “galatasaray’ın kimsenin, özellikle benim parama hiç ihtiyacı yok. ama gerektiğinde, olayın başlangıcında, bağlantıların koptuğu dönemde işi çalıştırmak için katkı gerekliydi, bu da yapıldı. rakamları telaffuz etmeye gerek yok. konuşulan rakamlar arasında bizim katkımız devede kulak sayılır. kimsenin parası g.saray’da kalmamıştır. bunu konuşmak da yersiz”.

    ilk mali genel kurula kadar borçlar azalacak
    “çok kişi kontrol ediyor bizim mali durumumuzu. önceliğimiz sırada bekleyen ve galatasaray’ın krebilitesine direk zarar verecek gecikmiş borçların ödenmesi. bunları şekle soktuk. sonrasındaki amacımız banka borçları, bloke edilmiş varlıkların serbest bırakılması. bunun için de banka borçlarının ödenmesi gerekli. şimdi ikinci etaba geçtik, görüşüm 328 milyon dolar borcu ilk mali genel kurula kadar azaltmış olacağız. esas başarımız ise 2012-13 seneleri arasında hem kurumsal hem de mali açıdan görünüme sokacağız”.

    inşallah en kısa sürede giderim
    “hayatta her şeyin bir süresi vardır. ben bir görev adamıyım, görevimi tamamlayıp gideceğim. inşallah en kısa sürede olur. ben görevini tamamlayıp gitmek istiyorum. taraftarın beklentisi beni güçlendiriyor. yöneticilere de teşvik lazım. sırtımızdaki yükten korkmuyoruz.”

    eski yöneticilerle sorun yok
    “eski yöneticilerle ilgili yazılanlarla gerçekler uyumlu değil. aramızda bir sorun yok. hepsiyle dostana bir ilişkim var. her fırsatta sohbet ediyoruz, sıkıştığımızda arayıp eski bilgileri alıyoruz. ama geçmiş mali kongrede bir sıkıntı yaşadık. g.saray’ın alışmadığı bir süreçten geçtik. bu süreç neticesinde oluşan algı; giden yöneticilerin bunu hazmedemediği yönünde oldu. 1-2 kişide böyle olabilir ama genelinde yok, destekleri için de teşekkür ediyorum”

    a’dan z’ye galatasaraylıyım
    “ben fanatik değilim. ben kendimi tarif etmem gerekirse; a’dan z’ye galatasaraylıyım. bu fanatik olmamı değil, g.saray değerlerine en uygun şekilde hareket etmemi gerektiriyor. g.saraylı olmak kavga etmek değil, iyi ve uyumlu olmak, sporu sahada yapmak, saha dışında spora uygun ilişkiler geliştirmektir. ben de buna uygun davranıyorum.

    liseden gelmeyenlerin sayısı artmalı
    “liseli – lisesiz gerçeği var ama bunun kavgaya dönüştüğünü düşünmüyorum. yönetimde bu kadar liseli-lisesiz var diye konuşulur ama ben buna bakmadım. benim liseden gelmeyen yönetim kurulu arkadaşlarımla daha yakın ilişkilerim var. liseden gelmeyenlerin sayısı da artmalı. çünkü beraberliğimizin temeli bu. biz g.saraylıyız, o ayrı bu ayrı. ben buna takılmış değilim, böyle bir endişem de yok”.

    fatih hocayla sözleşme 3 senelik
    “fatih hocaya güveniyorum. tüm aldığı kararların arkasındayım. 1senelik sözleşme yapmadık, anlaşmamız 3 senelik, bunu düzeltelim. ama herkesin 1. sene sonunda cayma hakkı var. fatih hocanın isteğiyle böyle bir madde koyduk ve ben de bunu saygıyla karşıladım”.

    “(gbkz: büyük isimleri getirip…)”
    “devre arasında takviye ihtiyacımız olacağını düşünüyorum ama bu hocadan gelen talebe göre gerçekleşecek. biz sadece türkiye’de de değil avrupa’da başarı olacak bir kadro kurmak istiyoruz. günü kurtarmak adına büyük isimleri getirip sükutu hayale uğramak istemiyoruz, mümkün olduğu kadar uzun süre hizmet verecek genç oyuncuları devreye sokacağız”.

    politik engel olduğunu aklımdan geçirmek bile istemiyorum
    “bizim için tt arena’da zemin ve üstünün kapanıp açılmaması sorun değil. sipariş verdik, zemini yeniliyoruz. üstünün kapatılması da zaruret değil. en büyük sorun stadın dışındaki altyapı. yollar, üst geçitler yapılmalı. ancak bunlar g.saray’ın yapması gereken şeyler değil. politik engel olduğunu aklımdan geçirmek bile istemiyorum. bunla ilgili kurumların bize yönelik vaatleri var”.

    benim için her şey bir araçtır
    “aldığım yetkileri sonuna kadar kullanırım ama neticede g.saray taraftarı şunu görecek ki; g.saray başladığı yerden çok daha iyi olacak. benim için her şey bir araçtır, alettir, kaldıraçtır, zaman içinde görevini görür. ancak ben o kaldıracı tekrar kullanır halde kenarda da tutarım”..

    hakemler hakkında da konuşurum
    “kötü niyet görürsem hakemler hakkında da konuşurum. önümde de kimse duramaz. ama kötü niyet görmüyorum. herkes iyi niyetle işini yapıyor. ben diğer rakiplerimizi de izliyorum. kendimi de bu konuda eğitiyorum. 1 sene sonra futboldan çok iyi anladığımı da söyleyebilirim ama bugün için çok erken”.

    esas hedef avrupa
    “g.saray’ı yeniden avrupa kulübü haline getirmek tek hedefimiz. avrupa’da başarı için de önce türkiye’de başarılı olmak gerekli. ama çıtanın altında gördüğümüz şey türkiye’deki başarıdır. esas hedef uzun süreli avrupa’da başarı elde etmektir. g.saray taraftarı, g.saray’ı avrupa’nın devamlı üyesi olarak senelerce görecekler, bundan bıkıncaya kadar”.

    “şampiyon olmak isteriz, bunun için elimden gelen her şeyi de yapacağım. bu bir yarış ve 18 takım var herkes birbirini yenecek güçte. şampiyonluk hedef ama esas hedef avrupa’ya çıkabilme pasaportunu alabilmek”.

    “sorun olmadığı, başka mani olmadığı sürece derbilere gideceğim. takımımı yalnız bırakmayacağım. o statta tek başıma da olsam otururum”.

    ünal aysal - telegol' e verdiği röportaj
    http://gss.gs/Jv
App Store'dan indirin Google Play'den alın