resim
Milan Baroš
Takım:Vigantice
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 2870
    milan baros'u değerlendirenler sadece attığı veya atamadığı goller üzerinden eleştiriyor. forvet oyuncusuysa bakılacak kriter tabiki gol olacak ama baros farklı bir oyuncu. evvela her futbolcu baros ile oynayamaz. baros her takıma uyum sağlayamaz. baros kendi oynadığı kadarıyla diğer takım arkadaşlarınıda oynatıyor.

    milan'ın en önemli özelliği rakip stoperleri kale önünden uzaklaştırmasıdır. eğer bir takımın stoperleri kale önünde değilse o takımın savunması dağılmıştır. artık o savunmaya herkes girebilir. milan çapraz koşu yaptığı zaman rakip stoper milan'ı mı takip etsem yoksa topun olduğu bölgeyi mi savunsam diye düşünüyor. eğer milan ile beraber giderse savunmanın dengesi bozulacak yok topun olduğu bölgeyi savunsa bu sefer milan tehlike yaratacak.

    baros ile elmander arasındaki en büyük fark, baros'un daha tehlikeli oyuncu olduğudur. eğer ben savunma oyuncusu olsam kesinlikle elmander'i isterim. çünkü elmander durağan bir oyuncu. duran bir oyuncunun çok fazla bir tehlikesi olmaz. eğer iyi fiziğiniz varsa elmander ile boğuşursunuz ama baros'u savunmak için iyi bir fizik yetmez. oyunu çok iyi okumanız lazım, hızlı olmanız lazım ve en önemlisi savunmada birlik olunması lazım. yani tek bir kişi baros'u savunamaz. takım halinde savunmak lazım. adam her yere koşuyor, savunma arkasına sarkıyor başı boş bırakılmaya gelmez. gözden kaçırdığınız anda golü kalenizde görürsünüz.
    (bkz: 16 ekim 2011 galatasaray bursaspor maçı)

    bizim takımda ne kazım ne de riera, baros ile oynamayı bilmeyen oyuncular. onun boşalttığı alanlara koşu yapan tipte oyuncular değil. skibbe'nin galatasaray'ında baros'un boşaltığı alanlara hareketlenen arda ve kewell çok gol attılar, çok tehlike yarattılar. lincoln'de aynı şekilde. baros'u çok iyi anlayan lincoln gibi bir asistçi baros'u gol kralı yaptı. şimdiki takımda bu pasları atacak, baros'u iyi anlayacak adamlarımız var. en başta selçuk inan, daha sonra engin ve melo.

    baros'tan yüzde yüz performans almak ve yeniden gol kralı olmasını istiyorsak kenar oyuncularımıza baros ile oyun oynamayı öğretmemiz gerekiyor. bunu teknik heyetin sürekli anlatarak ve uygulatarak öğretmesi gerekiyor. 2 tane çizgi oyuncusuyla baros verim vermez. goller atar ama potansiyelini tam olarak sahaya yansıtamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın