resim
Patrice Latyr Evra
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Bek
Yaş:42
Boy:1.74
Uyruk:Fransa
  • 17
    evra, 15 ekim 2011 liverpool manchester united maçından sonra canal plus'a verdiği röportajda, maç içerisinde luis suarez tarafından sürekli ırkçı sözlere maruz kaldığını, suarez'in kendisine en az 10 kez 'nigger' dediğini ve bunun da kameralardan görülebileceğini söylemiş. ferguson da maçtan sonra evra'ya bu şikayetini maçın hakemine iletmesini söylemiş ve hakem de bu iddaaları maç sonu raporuna almış.

    luis suarez ise 'bu suçlamalar beni çok üzdü, herkese saygı duyan ve aynı şekilde saygı gören bir insanım. herkesin eşit olduğuna inanıyorum' diyerek kendini savunmuş. liverpool da oyuncusuna destek olarak, bu iddiaların kanıtlanmadığı taktirde evra'nın ceza alması gerektiğini söylemiş.

    fa pazartesi günü evra'ya resmi bir şikayette bulunup bulunmayacağını soracakmış ve buna göre bir disiplin soruşturması başlatacakmış. yalnız maçın hakemi, maç içerisinde böyle bir şeye tanık olmadığını eklemiş raporuna; dolayısıyla evra'nın, takım arkadaşlarının ifadesine ihtiyacı olacağını belirtmiş the guardian.

    aynı şekilde kick it out başkanı da ırkçılığın hiç bir şekilde kabul edilemeyeceğini ve iddiaların kanıtlandığı taktirde hem fa'in hem de oyuncunun kulübü tarafından disiplin cezaları verilmesi gerektiğini söylemiş. 'maçın ikinci yarısında evra ve suarez arasında sürekli tartışma vardı ve evra'nın bir şeylerden rahatsız olduğu belliydi. fakat böyle bir olay olduysa bunu maç içerisinde hakeme belirtmesi gerekirdi' diye de eklemiş.

    the guardian bunun evra'nın ilk 'ırkçılık' olayı olmadığını söylüyor. 2008'de bir chelsea maçı öncesi ısınırken chelsea saha görevlilerinden birisi tarafından ırkçı söyleme maruz kaldığını söylemiş ve soruşturma sonuncunda iddiası kanıtlanmadığından 4 maç ceza ve 15bin pound para cezasına çarptırılmış.

    haberin ayrıntıları için;

    http://www.guardian.co.uk/...ice-evra-luis-suarez
App Store'dan indirin Google Play'den alın