resim
Guus Hiddink
Görev:Danışman
Takım:De Graafschap
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 394
    11 ekim 2011 türkiye azerbaycan maçında azerbaycan teknik direktörü olarak türkiyeye gelseydi çok daha iyi bir oyun ve skorla maçı tamamlamış olurduk. nitekim kendisi maçtan önce türk milli takımınının azerbaycandan çok üstün oldugunu ve avrupanın iyi liglerinde oynayan çok sayıda oyuncuya sahip oldugunu söyleyerek azerileri uyuturdu. kendisini savunanlar zamanında rijkaardı da aynı cümlelerle savunmuşlardı ve malesef bu iki hollandalı, şu an türk futbolunun formsuzlugunda büyük pay sahibiler.

    evet türkiye avrupanın 1.sınıf futbol ülkelerinden biri değil, bunu kimse iddia etmiyor zaten. ama bu adamın bilmediği ve kimsenin hatırlatmadığı bir olay var. 3 yıl önce, çok uzun zaman değil, 2008de bu takım 2-0 geriden son 15 dakikada maç çevirmiş, yarı finalde almanyaya karşı tonla eksiğine rağmen çatır çatır top oynamış, bu almanyaya kan kusturmuş bir takımdı. bana kimse maç 2-0 olunca şansımız bitti diyerek ardayı cıkardım diyen bu adamı savunmasın. evet biz her zaman kolay rakiplere puanlar bıraktık, maltalara estonyalara moldovalara letonyalara karşı kazalara uğradık ama avusturya belçika gibi ülkelere deplasmanda dahi olsa kazanmak için gittik ve çoğunlukla kazandık. benim için iyi hoca elindeki malzemeyi kullanan, o şartlarda maksimum verimi alan hocadır. bu adam ve rijkaard bulundukları ülkeyi fazla aşağıladılar ve takımlarını geriye götürdüler. hiddinkin kadro seçimi, maçları izlememesi falan umrumda değil. taraftar bile gitmiyor bu ülkede stadlara, bu adam neden gitsin? ama bu vizyonsuzluğu, bizi uyutması pıstırması kabul edilir bir hata değil.

    umuyorum playofflara bu adamla gitmeyiz, bizim potansiyelimizi bilen değerimizi anlayan ve bize değer veren biriyle gideriz de insanlarımızda kaybolan şu milli maç heyecanını geri kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın