resim
Guus Hiddink
Görev:Danışman
Takım:De Graafschap
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 393
    sözlükte acimasizca elestirilen milli takımımızın kurt hocasıdır. kimseyi futbol cehaleti ile suclamak istemiyorum ama dilimin ucuna kadar da gelmiyor degil. su an milli takımı bıraksa avrupanın en buyuk kulupleri kapısında yatacaktır kendisinin. o kadar iyidir adam.

    simdi elestirilere bakalim. aldigi para fatih terimden fazlaymis. tabi ki fazla olacak. zira imparatordan cok daha fazla piyasası olan bir hocadir. kabul edelim beyler imparator 1-2 yil issiz kaldı. dinlenmek istedi falan demeyin bosuna. saglam bir teklif gelse her türlü giderdi. hiddinki sen bugun bıraksan inter anında verdigin paradan fazlasını verip alır adamı.

    neymis efendim oyuncu takip etmiyormus. hadi ordan. gokhan tore denilen adami cogunuzun duyacagi yoktu hiddink bulmasa. mehmet ekici, tunay torun ve ömer toprak gibi isimlerden haberimiz olmayacakti. tamam bunlar henuz birsey vermis degiller milli takıma ama yaslari daha cok genc ve bundesliga gibi bir ligde banko oynuyor cogu. bu adamlar cok isimize yarayacaktir zamanla.

    kendisinin turk liginden ziyade avrupadaki oyuncularimiza yonelmesinin nedeni cok basit. turk liginden yetisen oyuncularin mental eksikligi. adam denemedi mi? sercan yildirimi, nihat kahveciyi, ibrahim üzülmezi. alayini denedi etti. azerbaycan macindan sonra bunlarla, bu mental yapi ile olmayacagini gorup egitimini avrupada almis oyunculara yoneldi. sonuna kadar da hakılı.

    kadro secimleri yine sacma sapan elestiriliyor kendisinin. sorsan milli takıma alınmasi gereken ancak 2 adam daha sayar bunlar. biri neciptir digeri hasan ali. ikisinin de cok cok ahım sahım bir hali yok. o kadarcik da hocanin secimlerine saygınız olsun.

    taktik konularina gelecek olur isek onda da oldukca basarilidir. almanya macindaki taktigi de gayet yerinde idi.(borges gibi almanyayi yalamis yutmus bir blog da ayni sekilde dusunuyor) ama kendisinin de soyledigi gibi turk futbolcusunun '1-0 olunca oyundan kopma huyu' sayesinde o sacma sapan gol ile gitti hersey elimizden. ne yapsın hiddink? bugun milli takımımız halen belcikadan daha avantajlidir 2.lik icin. bu da basaridir. yillardir gordugum en kotu jenarasyona sahip bir milli takımımız var su an. forvet yok ya koca takımda burak dısında. daha ne bekliyorsunuz hiddinkten? bir de belcikanin kadrosuna bakın. bizimkilerden cok cok daha iyi oyunculari kariyer ve oynadiklari takım itibari ile. hiddink basarisiz ise o zaman belcikanin hocasi intihar etsin.

    adamin bugun basin toplantisini dinledim. yine maas konusu falan acildi. ayiptir arkadas. adam sanki alnımıza silah dayadi bana bu parayi verin diye. verdik bitti. vermek zorundasin hiddink gibi bir markayi getirmek icin. ayip degil mi simdi yolun ortasinda boyle bir mac oncesi 'biraz fazla olmadi mi?' diye sormak;? adam resmen zamaninda rijkardin yasadigi sendromu yasiyor basin toplantilarinda. 'nereye geldim ben? burası uganda mı? bunlar nasıl sorular?' diye. neyse ki tecrubesi kıvırcık saclıdan cok daha fazla oldugu icin bir sekilde bas edebiliyor bu baskı ile.

    velhasıl hiddink kurt hocadir. kendisine laf edenleri de aklı selime davet ediyorum. ne deyim baska.
App Store'dan indirin Google Play'den alın