resim
Guus Hiddink
Görev:Danışman
Takım:De Graafschap
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 390
    geçmişte fatih terim'in maaşının tartışılması ne kadar saçma ve yanlış idiyse kendisinin de maaşının tartışılması saçma. hatta çok saçma. guus hiddink bu adamın adı. bizim kapımızda yatıp nolur beni teknik direktör olarak alın demedi bu adam. ya da onu rakı sofrasından kaldırıp gel bize hoca ol demedik. biz onun kapısına gittik. her ülkeden, kulüpten aldığı standart ücretini önerdik. çünkü bizden aldığı parayı çok rahat başka ülkelerden de kazanır bu adam. hatta rijkaard gibi arabistan, kuveyt tarzı ülkelerin milli takımlarını çalıştırsa belki de 10 mislini kazanır. neden her gelen yabancı hocaya hem kulüp bazında hem de milli takımlar bazında bizi soyup sonrada kaçacak potansiyel dolandırıcı gözüyle bakıyoruz?

    türkiye'ye gelmemesi de çok yerinde bulduğum bir uygulama. türkiye'ye gelip kimi izliycek bu adam. lig ve futbolcu kalitesi ortada. hem zaten a milli takımımızın 6-7 futbolcusu almanya patentli değil mi?* almanya, hollanda ve belçika gibi ülkelerin alt milli takımlarında tonla türk futbolcu yok mu? hal böyleykende o futbolcuları milli takımımıza kazandırması daha yerinde bir uygulama değil mi?

    kabul edelim ki futbolcu yetiştiremiyoruz. ya da çok yetenkli olacak dediğimiz adamlar 1-2 yıl içerisinde kaybolup gidiyor. aslında acınılacak durumdayız. yetmişbeş milyonluk ülke almanya'daki beş milyon yurttaşın eline bakıyor. o çocukların da ilk tercihi almanya oluyor eğer kabul edilmezlerse türk milli takımını seçiyorlar. artık hamitlerde, yıldıraylarda olduğu gibi sadece gel deyince hemen koşmuyor o çocuklar. hal böyleyken almanya'daki gençlerin üzerine düşmek, aileleri ile birebir görüşmek, sık sık maçlarını takip etmek, onlara türkiye milli takımını seçmeleri için baskı kurmak gerekiyor. hiddink'in görevi de bu noktada ortaya çıkmış oluyor işte.

    hiddink bizi tamamen çözmüş durumda. avrupadaki türkler olmasa 5. sınıf bir milli takım olacağımızı çok iyi biliyor. kendimizden aşağı gördüğümüz bir çok ülke milli takımının avrupanın üst düzey kulüplerinde forma giyen en az bir oyuncusu oluyor. biz de durum böyle mi? alman patentli oyuncuları çıkardığımızda kim var realde barçada ya da manu, inter, milan'da oynayan?

    azerbaycan maçında olası bir puan kaybında zaten gönderilecek bu adam sonrada hangi kulüple kaç paraya anlaştığını hep beraber göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın