• 24
    galatasaray erkek basketbol takımının 5 numaralı pozisyonu için adı geçen gürcistan vatandaşı, nba patentli oyuncu. gürcistan vatandaşı olsa da türk pasaportuna da sahip.

    zaza türkiye'de galatasaray'ı tutan biridir. bu yüzden gelmekte istekli olduğunu düşünüyorum. pota altına müthiş agresiflik katacak, aradığımız pota altı savunmasına katkı verecek geniş size'lı oyunculardandır kendisi.

    pekovic gelseydi daha iyi olurdu diyenler olabilir. ama unutulmamalı ki zaza bizde yerli statüsünde oynayacak. eğer o bölgeye yabancı alsaydık, yabancı rotasyonumuz, jaka-gordon-shipp-songalia-andric ve xxx olacağından ligde her maç biri tribüne çıkmak zorunda kalacaktı. oysa şimdi bizi o dertten de kurtardı yerli olması.

    öte yandan "lokavt süresince geliyorsa gelmesin" diyenler var. şöyle anlatayım. galatasaray basketbol şubesi transfer yapma konusunda biraz cimri davranıyor. mesela geçen sene, -takıma uzun şart- demekten dilimizde tüy bitti ama o transferi yapmadılar. rancik de sakatlanınca uzunsuz kaldık ve olası şampiyonluğumuz gitti. bırakın 2-3 ay için bile olsa o mevkiye bir oyuncu kazandırılsın. böylelikle euro league gruplarında şansımız arttı. eğer gruplardan üst tura kalırsak ve zaza gitmek zorunda kalırsa, basketbol şube yönetimi, yerine bir oyuncu almak zorunda kalır. ve grupları geçip son 16'ya kaldığımız için son 16'ya kalamayan takımlardan uzun alabiliriz. yani önümüzdeki 2 ay için bile olsa zaza'nın gelmesi önemli bir hamle. diğer türlü zaza gelmese bu şube başka transfer yapmaz. beklediğimiz istediğimiz başarı gelmemesi durumunda da (ki bunu haliyle istemiyoruz dilemiyoruz) yönetimin diyecekleri az çok belli :" biz zaten bu sezonu euro league kalarak hedefi tutturduk seneye daha iyilerini yapacağız" olacaktır.

    tüm bu nedenleri düşündüğümde 2 ay da olsa zaza'nın gelmesine çok sevineceğim. agresif yapısı tam da galatasaray'ın oyun yapısına ve ruhuna uygun. "hoşgeldin" diyeceğim zamanı iple çekiyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın