• 1
    tanım : rüşvet almış olduklarından şüphe edilen almanya' nın tanınmış hentbol hakemlerindendir.

    almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden der spiegel, bernd ullrich ve frank lemme adlı hakemlerin, 29 nisan 2006 tarihinde medwedi tschechow adlı rus hentbol takımıyla bm valladolid adlı ispanyol takımı arasında oynanan avrupa kupa galipleri kupası final karşılaşmasını yönettiklerini hatırlatarak, tschechow'un ilk karşılaşmayı ispanya'da 7 farkla kaybettikten sonra rusya'daki rövanş karşılaşmasını 8 farkla kazandığına dikkat çekti.

    final karşılaşmasından bir gün sonra rusya'dan almanya'nın magdeburg kentine dönmek için moskova havaalanına giden hakemlerden ullrich'in çantasında, bir pastik torbaya sarılı 50 bin dolar bulunduğu, parayı havaalanında bırakmak şartıyla ülkelerine dönmelerine izin verildiği bildirildi. ullrich, bu paranın çantasına nasıl girdiğini bilmediğini söylerken, lemme, final karşılaşması öncesinde adını açıklamadığı, ancak tanıdığı bir rus'un kendisine rüşvet vermek istediğini, kendisinin de bunu reddettiğini belirtti.

    hakemler bir komplo kurbanı olduklarını kaydederken, rus hentbol birliği'nin bir üst düzey yöneticisi bu hakemleri rüşvet almakla suçladı. avrupa hentbol federasyonu, hakemlerden rüşvet teklifi aldıkları takdirde, bunu bir an önce bildirmelerini istemesine rağmen, söz konusu alman hakemlerin bu olayı federasyona, derginin bu hafta içinde ullrich ile yaptığı görüşmeden sonra bildirdiklerine dikkat çekildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın