• 10
    ingiliz ekolünün önemli bir parçasıdır. elbette ki ada futbolu da çağdaş futbolun gereklerini * sıklıkla uygulasa da, hatta en iyi şekilde uygulasa da, ata yadigarı misali uzun paslarla sonuca gitme seçeneği asla ihmal edilmez.
    başarıyla icrası için;
    1 adet uzun top atabilen bek/ön libero/merkez orta saha oyuncusu,
    1 adet uzaktan gelen ve fizik kuralları gereği gülle kıvamına ulaşan topu, sanki pamukmuş gibi göğsü çökmeden, kafası yamulmadan alacak/ yakınındaki arkadaşına indirecek zebellah tipi santrafor,
    ve en az 1 adet indirilen topu alacak veya santraforun topu kontrol edişiyle beraber boş alanlara intikal ederek gol pası bekleyecek ofansif orta saha/forvet gerekmektedir.*

    orta alanda yüksek direnç ve sıkı pres göstererek sık/akıcı pas trafiğini bozan, mücadeleci rakiplere karşı b planı olarak (kimi menajere göre a planı) uygulanır. bu sayede güçlü orta saha savunması çabucak atlanılır.
    santraforun alamadığı ve rakip stoperin karşılayarak "havuza düşürdüğü" dönen topları toplayabilmek için orta alan oyuncularının anında reaksiyon göstermesi taktiğin elzem şartlarındandır, yoksa "doldur boşalt"a döner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın