• 59
    öncelikle şunu belirteyim, play station sahibi olmadığımdan bu oyunları bilgisayarda oynayabiliyorum.

    fifa'yı seçsem internet üzerinden arkadaşlarımla karşılıklı oynuyor muyum? hayır. niye? neredeyse hepsi pes oynuyor, böyle bir şansım yok. fifa oynasalar bile uygun zaman yok veya çok az.

    pes'i seçsem böyle bir ihtimal var mı? yok.

    bir takım seçeyim, lig yapayım, bilmem kaç sezon devam edeyim öyle desem; tek başıma oynadığım için bir süre sonra sıkılıp bırakacağım. bu durum iki oyun için de geçerli.

    ben bu oyunları niye oynarım o zaman? become a legend veya be a pro modu için. fifa 2009'da inanılmaz kötü olan bir be a pro modu vardı. karşısında ise 3 yıldır sürekli oynadığım become a legend modu var. oynarken birçok şeye kızıyorum, hataları fark edip sinirleniyorum ama vazgeçemiyorum bu moddan bir türlü.

    fifa 2010 ve 2011'i oynamamış ve be a pro modunun yeni, muhtemelen geliştirilmiş halini bilmeyen biri olarak sadece bu modlardan yola çıkarım ve seçimim pes olur. bu modla güzel güzel vakit geçiririm, arada da şampiyonlar ligi düzenleyerek biraz heyecan yaşarım.

    fifa oynamamam da doğru düzgün bir bilgisayarımın olmamasının da etkisi var tabi. düşük ayarlarda fifa'nın görüntüsü çok kötü oluyordu. 2 hafta sonra yeni bilgisayarımı almış olacağım inşallah, iki oyunun da 2012 versiyonunu deneyip karşılaştırdığımda seçimim değişir belki, bilemiyorum.

    sadece kendi açımdan değerlendirdiğimde böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.

    genel bir değerlendirme yaparsam da şunu söyleyebilirim: trabzon ve ankara'da play station kafelerde %99 pes oynanıyor, fifa oynayan yok denecek kadar az. türkiye'nin genelinde de böyle olduğunu düşünüyorum. play station kafelerin adı adeta "pes kafe" olmuş durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın