resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 405
    isminden galatasaray'a transferi ile haberdar olanların, 3 maçta sarr ilan ettiği, asıp kestiği futbolcu.

    tamam ağzı olan konuşuyor falan, sözlük'te yazma hakkı verilmiş lakin düşünüp tart, gerçekçi ol azıcık. galatasaray futbol takımı 2-3 senedir her transfer döneminde neredeyse baştan kuruluyor. geride bırakılan kabus sezonunu anlatmaya gerek yok zaten. iskelet yeni kurulu, baştan oluşturulmaya çalışıyor ve takdir edilir ki bunun için de zamana ihtiyaç var. belki hepimiz sabırsızlıkla başarıları bekliyoruz, çıktığımız her maçtan 3-0 galip ayrılmak istiyoruz fakat taraftar olmak zaten böyle bir şey; takım sana beklediğin galibiyeti veremese bile sıradaki maçları aynı heyecanla, özlemle beklemek.

    eboue de yeni transferlerimizden yalnızca birisi. henüz takım olamadığımız bir gerçek, sıkıntılı bir futbol oynuyoruz. eboue'nin, transferi sonrası söylediği gibi kendisi en iyi sağ kanatta oynamaktadır, sol açık veya sağ iç değil. sağ bek olarak oynadığı ve ortaya koyduğu performanstan ötürü eleştiri aldığı karabükspor maçında da* takımımızın 80 dakika 10 kişi oynadığını belirtmekte fayda var.

    henüz 3 maç geride kaldı ve lig başlayalı yalnızca 12 gün oldu, 12 gün!!! eboue'nin galatasaray'a transferini, arsene wenger'in uefa kupası öcünü alması olarak yorumlamak için üzgünüm ama henüz çok erken. futbolda istikrar denen bir kavram var ve biz bu kavramdan uzunca bir süredir uzağız. eboue'nin tek ihtiyacı olan şey istikrarlı bir şekilde sağ bekte oynamak; en azından ilk devre sonunda hükmünü verebiliriz, wenger mi öç almış yoksa fatih terim mi 2. kez wenger'i mağlup etmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın