resim
Mehmet Topal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Petrolul
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 955
    galatasaraydayken de çok seviyordum, ispanyada da en sevdiğim takım olan valencia cf'ye transfer olmasına çok sevinmiştim, tam bir görev adamı, nereye koyarsan oynuyor, elinden gelenin en iyisini yapıyor, top kesiyor, oyunu açıyor, şut atıyor, türk futbolunun ve memleketimin takımının * yetiştirdiği en iyi ön liberolardan...

    hilmi sever ile yaptığı röportajda "türk basınından yeterli ilgi ve desteği gördüğünü düşünüyor musun?" sorusuna verdiği cevap;

    "türkiye'de oynamadığım için türk basınında beni çok fazla yazmamalarının önemli olmadığını düşünüyorum. burada iyi oynadığım zaman gereken ilgiyi ispanyol basını gösteriyor. türkiye'de zaman zaman haksız eleştirilere de maruz kaldım. sevilla maçında haksız bir kırmızı kart gördüm. türkiye'den alışık olduğum için ertesi gün kötü şeyler yazılıp, söyleneceğini düşünmüştüm ama tam tersi oldu. gazetelerde ve televizyon programlarında hakemin suçlu olduğunu söylediler. oyundan haksız yere atılmamın valencia'nın mağlup olmasına neden olduğunu anlattılar. ama türkiye'de olaya bakış çok farklıydı. ispanyol basını bile bana bu kadar anlayışlı davranırken, türkiye'de 'mehmet topal valencia'yı yaktı', 'mehmet topal kızardı', 'mehmet topal kırmızı görerek takımın mağlup olmasına neden oldu' tarzında başlıklar atıldı. bunlar beni gerçekten çok üzdü. sonuçta ben burada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için birçok zorluk çekiyorum. basınımız arkamızda durup destek vereceğine, böyle haksız eleştirilmem beni çok üzmüştü. ama önemli değil, canları sağolsun. ispanyol basını arkamda durmuştu, ülkemde ağır eleştirilmiştim. başıma gelen en ilginç ve üzücü olay bu olmuştu."

    "galatasaray taraftarına mesajın ne olacak?" sorusuna verdiği cevap ise;

    "taraftarımıza vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. ben de onları mahçup etmemek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. türkiye'de zaman zaman hakkımda yalan şeyler yazılıyor. galatasaray'a zarar vermek için ağzımdan çıkmamış sözler yazılıyor, galatasaray taraftarının ve camiasının bunlara inanmamasını istiyorum, zaten de inanmıyorlardır. benim nasıl bir karaktere sahip olduğumu onlar çok iyi biliyorlar."

    bu cevaplar onun gerçekten adam gibi adam olduğunu, medyamızın da ne kadar (bkz: tarafsız)! olduğunu kanıtlamaya yeter de artar bile bence.

    unutmadan, sarı - kırmızı hala çok yakışıyor; http://www3.pictures.zimbio.com/...dly+hANR_6GMxjql.jpg

    edit: kendisini hala severim, yetenekli ve duzgun bir futbolcu bence
App Store'dan indirin Google Play'den alın