• 10
    euro 2000'in efsane italya - hollanda yarı finalinden daha az hatırlanan final maçıdır. fransızlar ev sahibi konumunda oldukları için mavi formalarıyla oynamış, italyanlar kendi firmaları kappa'nın ürettiği; dar kesimli, 70'li yılların formalarına benzeyen gök mavisi formalarını giyememişlerdi. ama yine de, beyaz formaları da fena değildi.

    italya delvecchio'nun golüyle 1-0 önde götürürken, yüzde yüzlük 2 gol fırsatından yaralanamayan alessandro del piero italya'yı yakan isim olmuştu. efsane hollanda yarı finalinden sonra kupayı almak da yakışırdı italyanlara ama olmadı, olamadı. son saniyede, hatta maçın süresi bittikten sonra son atakta (o atağı savuştursalar maç bitiyordu) wiltord'un italyanları yıkan golü geldi; toldo'nun kendisini geçip kaleye giden topa bakıp yüzünü kapattığını dün gibi hatırlıyorum. uzatmada zaten italyanların morali de - üst üste uzatmaya giden 2 maç oynamanın verdiği yorgunlukla - gücü de kalmamıştı. trezeguet altın golü attı ve kupa fransa'ya gitti.

    italyanlar ise bu maçın intikamını almak için 6 yıl beklediler ve aldılar. altın golü atan trezeguet o maçta penaltı kaçırmıştı hatta. (bkz: 9 temmuz 2006 fransa italya maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın