• 538
    şike soruşturması çıktığından beri fenerin askerleri hemen harekete geçmeye başladı. özellikle hürriyet gazetesi'nin baş rol oynadığı operasyonun amacı başka kulüpleri de bu pisliğin içine çekip bu olayı tatlıya bağlayarak eski çarkın dönmesini sağlamak. fenerbahçe kaç yıllık çınardır bilmiyorum ama 10 senedir bağladığı maçlarla, teşvik primleriyle ve en önemlisi de özellikle federasyon seçimlerinde yaptığı lobilerle kendi adamlarını seçtirip istediği gibi at koşturuyorlardı. fenerbahçe taraftarı da o kadarda masum değil. 1 hafta önce hangi fenerbahçe taraftarına o şike yapıyorsunuz, teşvik veriyorsunuz benzeri şeyler söyleseniz "ehehehe bizim paramız var oğlum sizde yapın" cevabını alırdınız. bu tutumda olan taraftarın ve böyle demese bile her türlü pişkinliği yapan yöneticilerinin birden bire bu tutumu bırakıp "yavvv kardeşim aziz yıldırım yaptıysa yaptı bu konunun fenerbahçe ile ne ilgisi var" tutumuna geçmesi sizcede çok ilginç değilmi?

    önümüzde iki tane yol var; ya fenerbahçe küme düşürülecek ya da küme düşürülmeyip türlü alicengiz oyunlarıyla eksi bilmem kaç puan verilip kümede kalması sağlanacak. eğer türk mahkemeleri fenerbahçe'nin resmi organları, hatta ve hatta avukatları gibi çalışan medya mensupları ya da gazetelerin baskısı altına gelmez yada gazına gelmezse ilk yolu seçeceğiz. gerçi mahkeme bu yolu seçse bile federasyonun tutumu burada çok önemli. daha 1 ay önce aziz yıldırım'ın seçtirdiği türkiye futbol federasyonu ise inşallah yanılıyorumdur ama çoktaaan işi sulandırma yoluna girmiş bile.

    2. yol ise küme düşürmeden eksi bilemkaç puanla fenerbahçeyi kurtarma planı. bu yolun kabulu için fenerli basın organları ve yazarlar çalışmaya başladı bile. yok efendim fenerbahçe küme düşerse ligin geliri düşermiş bundan diğer kulüpler de zarar görürmüş. şimdi bunu savunanlara soruyorum. daha geçen sene naklen yayın gelirleri neredeyse 2 kat arttı. naklen yayın gelirleri 2 kart arttıda futbolun kalitesidemi 2 kat arttı. ya da mahmut özgener'in diline pelesenk ettiği marka değerimi 2 kat arttı. futbolun kalitesine ve marka değerine ne olduğunu hepimiz görüyoruz. futbolun kalitesini arttıracak olan temiz futbol olacaktır. eğer benim takımıma şike, teşvik olmadan bile korcan'ın yediği kadar bariz hatalı bir gol ile bir şeyler elde edecekse allah yazdıysa bozsun galatasaray'ın bu konularda en masum kulüplerden biri olduğunu, hatta bu olayların bir çoğunun bize karşı yapıldığına hiç şüphesiz inanıyorum. bazı kurumlar benim takımın borazancılığını yapacak, diğer takımların sürekli kuyusunu kazacak ya da maçımızdan iki gün önce karşı takım aleyhine hiç bir kaynak vermeksizin çamur atacaksa ben böyle basında istemiyorum. oysaki fenerbahçe taraftarının taraf gazetesinin önünde yaptıkları eylemde açtıkları: "taraf'ı fenerbahçe olmayan, ber-taraf olur" pankartı bu günlerde aziz başkan yaptıysa bizim suçumuz ne ayaklarına yatan fenerbahçe taraftarının nasıl bir düşüncede olduklarının kanıtıdır diye düşünüyorum. ayırca eğer gereken ceza verilmezse özellikle fenerbahçe ile trabzonspor arasında bursa ile beşiktaş arasındaki husumetten çok daha feci bir husumet oluşturulmuş olacak. sadece trabzonspor olsa federasyon bir şekilde trabzon fener maçlarından önce trabzon'a eften püften bir sebep yaratıp seyircisiz oynama cezası verir işi kurtarmaya çalışır. ancak fenerbahçe, beşiktaş ve galatasaray deplasmanlarına nasıl gelecek? eğer suçlular cezalandırılmazsa zaten yeterince kutuplaşan futbol izleyicileri daha da kutuplaşacak. çünkü fenerliler kendilerini suçsuz hatta şike varsa niye küme düşürmediler kardeşim diye mağdur gösterecekler. diğer takım taraftarları ise adaletin yerini bulmadığını düşünerek futbolada, adaletede lanet edecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın