• 3
    çok gergin bir ortamda oynanacak olan, beşiktaş tribünlerinin olası provokasyonlara çok dikkat etmesi gereken maçtır.

    --- alıntı ---
    israil’in en çok takip edilen spor internet sitelerinden biri olan sport5.co.il’de yer alan habere göre inönü stadı’na gelecek 150 ila 200 kadar maccabi tel aviv’li için istanbul emniyeti taraftar başına 100 polisi görevlendirecek.

    beşiktaş taraftarlarının karşılaşmaya filistin bayrağı getirmesine izin verilmeyeceğini iddia eden haber sitesi, polisin tribünde çok büyük boyutlardaki türk bayrağı açmasına izin vermeyeceğini de öne sürdü.

    beşiktaşlilar’a şeker
    öte yandan karşılaşma için istanbul’a gelecek 150-200 kadar maccabi tel aviv taraftarının maçın havasını yumuşatmak amacıyla beşiktaş taraftarlarına yanlarında getirdikleri şekerleri ikram edecekleri belirtiliyor.

    aman dikkat
    iddiaya göre türkiye futbol federasyonu’na beşiktaş-maccab tel aviv maçında 50-60 kişilik islamcı grubun sahaya gireceği ihbarı geldi. tff kanadı bu iddiaları kabul etmese de tedbirler alınıyor. bu nedenle karşılaşmada 4 bin emniyet görevlisinin yer alacağı belirtildi. ayrıca 6 israilli’nin de maccabi tel aviv kafilesini koruyacağı ifade edildi. el altından meşale sattığı öne sürülen köftecilerin de stat çevresine sokulmayacağı vurgulandı. maça beşiktaş’ı kızdırmak için fenerbahçe formasıyla geleceği iddia edilen maccabi taraftarına bu konuda izin verilmeyeceği belirtildi.

    "otelden çikmayin"
    maccabi tel aviv’in teknik direktörü motti ivanir’in istanbul’da oynanacak maç için futbolcularına bir dizi talimat verdiği öğrenildi. ivanir’in, antrenman dışında hiçbir futbolcusunun maç saatine dek otelden çıkmasını istemediği belirtilirken, futbolcuların gergin oldukları kaydedildi. israil basınına açıklamalarda bulunan maccabi tel avivli oyuncuların, inönü stadı’nda beşiktaş taraftarının yarattığı atmosferden çekindikleri ancak siyasi gerilim konusunda yorum yapmayarak “biz futbola bakıyoruz” sözlerini kullandıkları ifade edildi.

    "maça gitmeyin"
    israil basınında yer alan spor haberlerinde gündemin ilk maddesinde yarınki beşiktaş-maccabi tel aviv karşılaşması var. iki ülke siyasetçilerinin yaptıkları sert açıklamalar nedeniyle, konuk ekip taraftarlarına deplasman karşılaşmasına gidilmemesi konusunda tavsiyelerde bulunuluyor. buna karşın yaklaşık 150 maccabi tel aviv taraftarının inönü stadı’nda oynanacak maça gelmesi bekleniyor.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın