• 4
    --- alıntı ---
    - hesabımı neden doğrulamam gerekiyor?
    çoklu ve sahte hesapların önüne geçmemiz ve 18 yaşından büyük olduğunuzu anlamamız için hesabınızı t.c kimlik numaranız ile doğrulamanız gerekiyor.
    --- alıntı ---

    - yani 18 yaşından küçüksen galatasaray sözlük'te yazamazsın, bu mudur? peki neden ve hangi mantıkla? içki, sigara satışı yapılan ya da bar, disko gibi bir mekan mı galatasaray sözlük? veya porno sitesi miyiz neyiz? ayrıca 18 yaşından küçük olan biri rahatlıkla bir aile büyüğünün bilgileriyle sisteme giriş yapabilir, bu çözüm olmaz yani.

    - üç beş fake hesap olsa nolur olmasa nolur? bunun için bu kadar kasmaya, milleti bu kadar sıkmaya gerek var mı? yapmayın etmeyin.

    --- alıntı ---
    - t.c. kimlik numaram sözlük veritabanına kaydedilecek mi?
    hayır, t.c kimlik numaranız sadece hesabınızın doğrulanması aşamasında kullanılacak olup kesinlike sözlük veritabanına yahut başka bir yere kaydedilmeyecektir.
    --- alıntı ---

    - nereden bilebiliriz her hangi bir yere kaydedilmeyeceğini, mimlenmeyeceğimizi veya bir şekilde art niyetli insanların eline geçmeyeceğini? art niyetliden kastım moderasyon değildir yanlış anlaşılmasın.

    --- alıntı ---
    - t.c. kimlik numaramı ve kişisel bilgilerimi yöneticiler ya da diğer kişiler görebilir mi?
    hayır, t.c. kimlik numaranızı ve kişisel bilgilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cinsiyet) sözlük yöneticileri ve diğer kişisel kesinlikle göremez. kişisel bilgileriniz sadece sözlük içi istatistiklerde veri olarak kullanılır.
    --- alıntı ---

    - yine nasıl emin olabiliriz kimsenin göremeyeceğinden ve sadece sözlük içi istatistiklerde veri olarak kullanılacağından? sırf istatistik için alınıyorsa bunun ne gereği var? yanlış hatırlamıyorsam yaş dağılımı diye anketvari bir olay da vardı zaten.

    --- alıntı ---
    - hesap doğrulama sistemi nasıl çalışıyor?
    girdiğiniz kişisel bilgileriniz t.c. nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü kimlik numarası dorgulama sayfasına (https://tckimlik.nvi.gov.tr/) gönderilerek eşleştiriliyor ve oradan geri gönderilen sonuca göre hesabınız doğrulanıyor ya da doğrulanmıyor.

    --- alıntı ---

    - doğrulamayı yapan kim? insan mı, bilgisayar mı? insansa bilgilerimi hani kimse görmeyecekti, bilgisayarsa bu verilere başkalarının ulaşmasının bir yolu var mıdır yok mudur? dediğim gibi art niyetli kişiler bir şekilde bu bilgilere ulaşabilir.

    - girdiğimiz kişisel bilgiler t.c. nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü kimlik numarası dorgulama sayfasına gönderilecekse kayıtlara geçmeyecek midir? bu bir nevi mimlenmek değil midir? yoksa asıl amaç hakaret vb. şeyler yazanların izini bulup cezasını kesmek midir? bu ihtimal insanın kanını donduran bir ihtimal bana göre.

    sonuç olarak çok soğuk baktığım bir uygulamadır. bana göre bu kadar denetimin, insanlar üzerinde bu kadar kontrol kurmaya çalışmanın hiç gereği yoktur. kesinlikle desteklemiyorum ve bu uygulamaya karşıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın