resim
Michael Andrew Marsh
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Preston
Yaş:54
Uyruk:İngiltere
  • 11
    bir merseyside yerel kulübü olan kirkby town'da futbol hayatına başladıktan sonra liverpool paf takımı koçu phil thompson tarafından kenny dalglish'e önerilmiş ve 21 ağustos 1987 tarihinde liverpool ile sözleşme imzalamıştır. liverpool formasını da ilk kez 1 mart 1989 liverpool charlton maçında giyme fırsatını bulmuştur. maçın 58. dakikasında jan mölby yerine oyuna dahil olmuştur. 1991-92 sezonuna kadar rotasyon oyuncusu olarak görev aldıktan sonra, bu sezondan itibaren düzenli olarak ilk 11 oyuncusu olmayı başarmıştır. sezondaki ilk golüne de uefa kupası 2. tur 2.maçı olan 6 kasım 1991 liverpool auxerre maçında ulaşmıştır. liverpool, deplasmanda aldığı 2-0'lık yenilginin ardından karşılaşmada 1-0 öne geçmiş ve marsh'ın 30.dakikadaki golüyle de eşleşmede skor dengesini yakalamıştı.

    kendisi hakkında ilginç olan nokta ise marsh'ın hem liverpool'dan gitmesini isteyen hem de galatasaray'a transferini sağlayan ismin greame souness olması. marsh, gaşatasaray'a gelmeden 15 ay (eylül 93 - aralık 94) west ham ve 6 ay (aralık 94 - haziran 95) coventry forması giymiştir.

    galatasaray'a transfer olurken kendisi için ödenen bonservis ücreti ise 500.000 pound olarak kayıtlara geçmiştir. 3 aylık galatasaray macerası sonrası yine aynı bonservis ücreti ile kendisini southend united'a kazandıran isim ise eski liverpool kaptanı ronnie whelan idir.

    düzeltme: anlam bozukluğu
App Store'dan indirin Google Play'den alın