• 26
    son basketbol ligi sezonunda ligin bencten gelen en değerli oyuncusu olan tutku açık'ın milli takıma alınmayıp, senelerdir ha patladı ha patlayacak olan ligin en balon oyuncusu cenk akyol'un avrupa şampiyonası kadrosuna dahil edilmesi buna örnektir.

    yabancı ülkelerin nba oyuncuları milli takımlarını sırtlarken bizim nba oyuncularımız 10 sayı barajını geçmekte zorlanıyor. pau gasol 20 sayılarda giderken, tony parker 30 sayılarda gezerken bizim hidomuz, ömerimiz 10 sayı atmakta zorlanıyorlar.

    bir tarafta ömer aşık, semih erden, hidayet türkoğlu, ersan ilyasova gibi nba oyuncuları, diğer taraftan kerem tunçeri, ömer onan, ender arslan gibi tecrübeli oyuncuları olan ve bunları doğuş balbay, enes kanter, emir preldzic gibi gençlerle takviye olmuş kadronun başına orhun ene gibi tecrübesiz koçun getirilmesi.

    basketbol sistemi olarak savunmayı ön planda tutan, yardımlaşmayı ve top paylaşımını iyi yapan bir milli takım oluşturuyoruz ve bu takımın başına bu özellikleri tamamen barındıran oktay mahmudi gibi bir adamı milli takımın başına getirmiyoruz. galatasaray cafe crown gibi bir takımda savunma nasıl yapılırı tüm türkiye'ye göstermiş, çeşitli takımlarda büyük başarılar kazanmış bir koçu görmemezlikten gelmek bu mantıksızlıkların başında geliyor. üstelik bu adam çok tecrübeli bir isim. tecrübelilerle gençleri nasıl kaynaştıracağını iyi bilen birisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın