• 3782
    ayıptır söylemesi neredeyse kurulduğu günden sonraki her gününü bilirim bu sözlüğün. aradan geçen 3 senede neler olup neler bittiğini, kim kimi sever, kim kimden nefret eder, en iyi kim yazar, kim ne hakkında yazar, kim en çok yazar, kim sadece okur hepsini bilirim. evet bu sözlükteki bütün entry'leri okudum. bu sözlükte geçirdiğim vakti ne siz sorun ne ben söyleyeyim. kimi zaman sabahlara kadar entry girdim, kimi zaman çeviri yaptım yazdım, kimi zaman pm'den tartıştım, kimi zaman yeni arkadaşlar edindim, kimi zaman mutlu oldum, kimi zaman üzüldüm. kısacası çok şeyimi verdim bu sözlüğe, çok şey de aldım. hiç de pişman değilim.

    galatasaray adına o kadar çok şey öğrendim ki bu sözlükte, anlatılamaz. sadece galatasaray mı, tabii ki de değil. basketbol, dünya kupaları, olimpiyatlar, vs. birçok insan tanıdım beton hafızalı; bazen diyorum kendi kendime, ulan ben de mi bir sorun var nasıl hatırlıyorlar lan bunları diye. bir shawshank'tan, bir ich'ten, bir zizonkovac'tan, bir belgarath'tan, bir harry kewell the wizard of oz'dan, bir trouble'dan, bir darth maulized'den, bir vatandas'tan, bir goosfraba'dan, bir dean saunders'ten, bir saunders'tan ve daha nicelerinden bahsediyorum. ve en önemlisi galatasaraylılığı öğrendim childofbodom, mahalle takimi, hagi, savaskaradag gibilerinden. bunlar bir çırpıda aklıma gelenler.

    bundan yaklaşık 2 ay önce gs bana moderatör olur musun dediğinde hiç düşünmeden kabul ettim. en çok entry giren yazarlara baktığınızda listede adımı göreceksiniz en başlarda. neden söyledim bunu? çünkü yazmayı çok seven birisiyim, bir şeyler araştırmayı, bir şeyler öğrenmeyi ve öğrendiklerimi aktarmayı. ve yazdıklarıma da bakarsınız çoğu kısa ve net bilgilerdir. uzun entrym pek yoktur, zaten olanlar da gene bilgi entry'sidir. uzun uzun maç yorumları sevmem mesela. neyse konuyu dağıtmayalım, moderatör olduğumda çok yazamayacağımı biliyordum ve şimdi bakıyorum son 1 aydır 58 entry girmişim sadece. ki zamanında 1 günde 130 entry girmişliğim vardır, varın siz hesap edin nasıl yazdığımı. neden kabul ettim moderatörlüğü peki hiç düşünmeden? çünkü bu zamana kadar büyük emek verdiğim sözlüğün kalitesini korumaya katkıda bulunmak için. bu zamana kadar yazdığım sözlüğe, bundan sonra daha çok okuyarak katkıda bulunmak için.

    bu sözlük sol frame'de 3 sayfa yazı olduğunda çok mutlu olan yazarlara sahipti bir zamanlar, çoğu kimse hatırlamaz. ve o üç sayfa yazı o kadar kaliteli entry'lere sahip olurdu ki. bu sözlükte eskiden her yazım hatası mesajla uyarı alırdı düzeltin diye. bir zamanlar yazım hatası olan entry bulamazdınız gün içinde. bunları niye anlatıyorum? kaliteyi korumak için sözlüğün bir zamanlar neler yaptığını anlatmak için. sözlük o günlerden bu günlere geldi işte. kalitesini hiçbir zaman düşürmemeye çalışarak, kalitesini her zaman yukarı çekmeye çalışarak.

    ben diğer sözlüklerden ve forumlardan çok büyük farkımızın olduğuna inanıyorum. inanmakla kalmayıp iddia ediyorum. bu kadar düzgün ve nezih bir ortam daha bulamazsınız internette.

    hepimizin tek ortak paydası galatasaray bu sözlükte. 700 senelik bir kültüre sahip galatasaray. tarihiyle, değerleriyle her zaman örnek olmuş bir galatasaray. ve biz yazarlar olarak bu kültüre ve geleneğe uygun hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. diğer herkesten farkımız olmalı bir yerde. tıpkı başkalarının hayallerinin bittiği yerde bizim gerçeklerimiz başlar mottosunundaki gibi, tıpkı asaletin bize yeter mottosundaki gibi.

    ve biz moderasyonolarak, bu kaliteyi korumak için, inandığımız değerlerin arkasında olacağız her zaman. buna tüm kalbinizle inanabilirsiniz çekinmeden.

    unutmayın bu sözlük hepimizin!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın