• 3
    kara murat misali ortaya çıkmış.

    --- alıntı ---
    'fener'i ben şikayet ettim'

    f.bahçe'yi yakan adam konuştu

    kamuoyunda fenerbahçe'yi yakan adam olarak bilinen talip doğan karlıbel, habertürk'e konuştu. uefa'ya şikayeti kendisinin yaptığını söyleyen karlıbel, "uefa'ya 12 sayfalık rapor gönderdim" dedi.

    12 sayfalık raporda neler olduğunu açıklayan karlıbel, "türkiye'deki şike konusunun son 3-4 senedeki kronolojik öz geçmişini, fenerbahçe ile olan iddiaları, bochum savcılığı'nın geçen sene yürüttüğü soruşturma kapsamında türkiye'de yapılan teknik hatalar, bazı ört bas edilmeler, bazı isimlerin kamuoyuna yansımaması artı türkiye futbol federasyonu'nun açıklamalarında üç maymunu oynamasına ilgi çekildi. sorumluluğu yargıya atması. en önemli konu da soruşturmayı yürüten savcı ve istanbul organize suçlar büro amirliği'ne karşı, dezenformasyon ve karartma operasyonunun bazı kişiler tarafından faaliyete geçirilmesi, bunların detaylarına gittik. sırf biz şikayette bulunmadık. bizim dışımızda ağırlıklı trabzon bölgesinden oluşan 30-35 kişilik bir grup şikayette bulunmuş" ifadelerini kullandı.

    şike konusunu 2-3 yıldır soruşturduğuğunu söyleyen karlıbel, "biz detaylarına girdiğimiz için benim adım ön plana çıktı. çok ciddi şekilde bu konudan dolayı içeride olan kişiler ve bu asparagas haberler yapan gazeteciler tarafından yıpratıldım" dedi.

    "üç gün içerisinde 50-60 milyon dolar türkiye'den gitti"

    gönderdiğiniz mektuplarda fenerbahçeli yöneticilerin çete olduğuna dair ifadeler var mı sorusuna karlıbel şu yanıtı verdi:

    "avrupa'daki suç örgütleri ile türkiye'deki suç örgütleri arasındaki paralelleri uefa'ya yazdım. burada büyük bir suç örgütünün yıllardır fenerbahçe spor kulübünü ve yönetimini himayesi altına almak istediğine dair basında çıkan bazı bilgi belge ve bulguları onları toplayarak verdim. bu çete üyelerininin 100 yıllık bir geçmişe sahip fenerbahçe'yi ele geçirmek istemesinin sebeplerinin altında, şike gibi manüpülasyonlarla birlikte çok ciddi bir borsa manipülasyonu oldu. fenerbahçe hisselerinde yüzde 40-45'lik artış oldu. yaptığımız araştırmalarda yabancı uyruklu iki tane aracı firmanın üç gün içerisinde 50-60 milyon dolara yakın kâr yapıp, türkiye'den çıktıklarını gördük. bunların detaylarına gittik.

    "uefa dinamo belgrad'i da atmişti"

    mektupda, 91-92 sezonunda dinamo belgrad örneğini verdim. dinamo belgrad başkanı sırp kasabı arkan'dı. manipülasyon yapılıp takım şikeyle şampiyon oluyor. yugoslavya futbol federasyonu bunu kabul etmiyor, etmeyince de karşı takımın yöneticileri ve aydın insanlar, uefa'ya şikayet ediyor. o şikayet baz alınarak dinamo belgrad takımı 2 sene uefa'dan men edildi.

    "yaptiğimiz şikayet f.bahçe ile ilgili değil"

    fenerbahçe'de şöyle bir durum var. fenerbahçe spor kulübü ve 20 milyon taraftarını kenara koyalım. bu pisliğe karışmış veya 100 yıllık şanlı geçmişe sahip takımın adını lekeleyen isimleri bir yana koymak lazım. bu isimler için soruşturmada gizlilik olduğu için şimdi ben aziz yıldırım filan falan demek istemiyorum. sayın mehmet berk bey, iddianameyi açıklayıp da yayın yasağı kalktıktan sonra biz de eski dosyalar ve delillerde kamuoyunda aynı ergenekon'da olduğu gibi bazı gerçekleri gördüğümüz zaman ve kamuoyunda bunu tartıştığımız zaman o 20 milyon taraftar içerisinde çok ciddi kişiler çıkıp 'arkadaşlar burada bir pislik yapılmış, bunun sorumluları cezalandırılsınlar derler. bizim yaptığımız şikayet fenerbahçe'yle ilgili değil, biz türkiye'yi savunduk."

    "federasyon üç maymunu oynuyor"

    "türkiye cumhuriyeti'ni savunduk" diyen karlıbel bunun nedenlerini "pasif, damadı feridçi federasyon başkanı çıkıyor, üç maymunu oynuyor. uefa'nın dediği şu. iki alternatifin var kardeşim. ya fenerbahçe'yi şampiyonlar ligi'nden çıkarıyorsun ya da seni türkiye cumhuriyeti olarak bütün karşılaşmalardan men ediyorum. biz buna engel olduk. eğer fenerbahçe tff tarafından şampiyonlar ligi'nden men edilmeseydi, çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacaktık. 8 yıla kadar ceza alabilecektik. uefa, fifa organizasyonlarına katılmayacaktık. hiç bir yabancı sporcu gelmeyecekti. uganda ligi'nden farkımız kalmayacaktı. hiç kusura bakmasınlar. bizi bu pisliğin içerisine bulaştıran kimse, ister beşiktaşlı olsun isterse fenerbahçeli olsun cezalarını çekecekler. biz burada kulüp ve taraftarı bir kenara koyuyoruz, bu şanlı tarihi lekeleyen değeri 2 milyar dolardan 100 milyon dolara indirenlerdir." dedi.

    "f.bahçe taraftarinin gerçeklerle yüzleşmesi lazim

    milyonlarca fenerbahçe taraftarının kendisine çok büyük tepki duyduğunun hatırlatılması ve korkup korkmadığının sorulması üzerine karlıbel, "normal karşılıyorum. fenerbahçe taraftarının gerçeklerle yüzleşmesi lazım. bir insan gerçeklerle yüzleştiği zaman eğrisini doğrusunu görür. benim anlayamadığım şu; türkiye futbol federasyonu başkanı çok çok iyi biliyor ki türkiye'deki şu andaki bir ağır ceza mahkemesindeki çete davasının karar aşaması 7-10 seneyi buluyor. bunu bildiği için de topu yargıtaya atıyor. biz uefa'ya bunları yazdık. dedik ki italya'daki gibi yargıdan bir iki yılda bir karar gelmez türkiye'de dedik. asli ceza mahkemelerinde dosyalar 8-10 sene küflenmiş duruyor. ağır ceza mahkemelerinde çete reislerini çıkarıyorlar; çünkü 5 sene içerisinde karar alınmıyor. yani bu üç maymunu oynayıp karar mekanizmasını başkalarının üzerine atarak sorumluluktan kaçmak istendiğini detaylarıyla uefa'ya bildirdik. siz bu soruşturmanın bir ya da iki sene de italya'daki gibi biteceğini düşünmeyin. bu soruşturma 8-10-15 sene sürer ve 15 sene içerisinde 2-3 spor affı çıkar ve çark yineden dönmeye başlar. biz türk futbolunda beyaz sayfa açılıp, türk futbolunu çok ciddi bir sorundan kurtarmış olduk" ifadelerini kullandı.
    --- alıntı ---

    http://gss.gs/bj
App Store'dan indirin Google Play'den alın