• 49
    indianapolis serbest antrenman turlarında ciddi bir kaza geçirdi birkaç saat önce. motor, üzerinden attı kenan'ı. sanıyorum tekniki olarak gazı kapattığı için böyle oldu. peki bu hatayı yapmasına sebep olan neydi ? onu şu an hala çözemedim. yerde kaldı öylece. sağlık ekipleri koştu yardımına.
    bu kazanın motor dilindeki adı high side'dır. gazı açıp yüklendiğinizde virajlarda, girişlerde, çıkışlarda arka teker patinaj çekercesine bir sağa bir sola kaymaya başlar. bu durumda ne frene basmalısınız, ne de gazı kesmelisiniz. olabildiğince belli aralıklarda gaz vermelisiniz. ya da gaz kontrolunü korumalısınız. bu sayede kurtarırsınız.

    gazı keserseniz ne olur ? bu durumda motorun arka tekeri patinajı ani şekilde keser ve asfaltı ani bir şekilde kavrar. bunun sonucunda da felaket bir güç sahibi olan arka teker, motoru zıt hareketlendirir. ve sizi üstünden atar. gaz kesmen, öne daha fazla güç binmesi demektir. bu da savurmayı feci şekilde arttırır.

    en iyiler de bu hataları yapabiliyor. olsun, sen iyi ol da gerisi hiç önemli değil kenan.

    kötü haber ise, sanırım ayağında ufak bir kırık olacak ve bu haftasonu yarışa çıkamayacak. inşallah bu kötü haber, sadece bu kadar ufak bir hasarla atlatılır ve umarım iyi bir haber olur.

    açıklamalarımın, size daha fazla yardımcı olması için, kenan'ın kaza videosunu izleyebilirsiniz.
    keşke kenan'ın görüntüleri üzerinden yapmamış olsaydık bunu:

    http://www.facebook.com/...4883692&comments
App Store'dan indirin Google Play'den alın