resim
Berkant Göktan
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 46
    ümit milli takımda 33 maçta 43 gol attığı için gözdesiydi transferin. son derece yumuşak bileklere, çok güzel bir şut yeteneğine sahipti. hızlı, atik, çevik ve de oyun zekası olan bir oyuncuydu. zaten o dönem iki kişi vardı gözde. biri gökdeniz biri berkant. galatasaray'da oynamak hayalimdi diyerek gelmişti. fenerbahçe'nin önerdiği paranın yarısına. 17 yaşındaydım geldiğinde. çok sevinmiştim. ama hep şanssızlık oldu. çıktığı ilk hazırlık maçında rakibinin belini kırıp bir penaltı yaptırmıştı. sakatlandı kampta. iyi bir hazırlık dönemi geçiremedi. üç haftaydı sanırım sakatlığı.

    o dönem lucescu vardı takımın başında. bizim çok ciddi bir ön libero eksikliğimiz vardı. forvet arkası ve forvet oynayan berkant'ı lucescu ön libero oynattı. gerçi çok iyi de oynadı çoğu maçta. biz gittik antep'ten batista'yı aldık devre arasında. bi maçta yine ön libero oynarken sakatlandı. çok sakatlanıyordu çünkü harbi harbi çok tekme yiyordu. şampiyon olduk o sene hasan ve arif'in sayesinde. ama berkant da çok maçta orta sahada oynadı. herkes lucescu'yu ne güzeldi toplama kadro felan diyor ama berkant'ın kaybolmasında da bence birinci suçlu o'dur. çünkü çok alakasız yerde oynattı. berkant gibi yumuşak bi oyuncu için ön libero çok riskliydi. o yüzden hep sakatlıktan çekti adam. tabi kendisinin de hatası var. o yetenek kaybolmamalıydı. ama yine de lucescu kendisine piç muamelesi yaptı. defans ağırlıklı takımda berkant da defansif rol üstlendi.

    fatih terim döneminde de ara sıra ön libero oynadı. bazen sol kanat bazen forvet gibi. çok bi varlık gösteremedi. hatta türkiye kupasından elenmemize sebep oldu kaçırdığı penaltıyla. aklımda kalan bi malatya maçı var fatih hoca gençleri oynatmıştı. malatya mıydı onu da hatırlamıyorum. 2-2 bitmişti sanırım. bi juventus maçı var. bi de ankaragücü. kornerden bi gol atmıştı kafayla.

    neyse dediğim gibi bir sene önce gelseydi eğer biz şampiyonlar liginde çeyrek final oynadığımızdai şu an nerelerde olurdu bilemiyorum açıkçası. sadece o yeteneği heba ettikleri için hem lucescu'ya hem de kendisine kızgınım ben. keşke hep almanya'da kalsaydı. ama sanırım berkant almanya'daki gençlere en büyük örnek oldu. mesut felan berkant'ın düştüğü hataya düşmediler. onlara örnek oldu en azından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın