• 13
    spor toto süper lig'in olamayacağı oyundur. bu senenin lisanslarını tff tek elden vermiyor, takımlarla tek tek görüşmek gerekiyor. fakat tff kararı geç aldığı için bu da fifa 12 için mümkün olamadı. yani oyunun tam sürümünde stsl olmayacak. buna rağmen üç büyük takımlar olacak.

    --- alıntı ---

    oyunun gerçek kapağı;
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/...463372_4055223_n.jpg

    e3 trailer;
    http://www.youtube.com/watch?v=Eh5S_E_ysig
    gamescom trailer;
    http://www.youtube.com/watch?v=istUJhYecmI
    gameplay türkçe anlatımlı;
    http://www.youtube.com/watch?v=mU6tiYIf9S4

    fifa12-impact engine
    http://www.youtube.com/watch?v=WlVpb7Bi_H0
    yeni fifa'da "impact engine' yani 'darbe motoru' olacak. peki bu ne işe yarayacak? ikili mücadeleye giren oyuncular arasındaki temas ve darbeleri bu özel motor izleyecek ve en doğru bir şekilde ekrana yansıtmaya çalışacak. bu sene geliştirilen en önemli özellik kanımca.

    yeni fifa'nın ek özellikleri;
    -yapay zeka, maç sırasında sakatlanan oyuncuların vücut bölgelerinin durumunu yakından izleyecek.
    -oyuncular, üzerlerine sert gelen bir toptan dahi sakatlanabilecekler.
    -fifa 12, ayrıca 'ai vision game' (yapay zeka vizyonu - fransızcadan böyle çevrilmiş) sistemi sayesinde pas yapmayı daha da gerçekçi kılacak. örneğin görüş mesafesinde olmayan bir oyuncuya pas yapmaya çalıştığınızda bu pasın hedefini bulması daha düşük bir ihtimal olacak. ea, bu sistemin, 'kör paslaşma'yı ortadan kaldıracağını umuyor.
    -yapay zekanın insan beynine yakın olacağı söyleniyor. her oyuncu kendi yetenekleri doğrultusunda hareket kabiliyetine sahip olacak. bununla ilgili bir örnek de verilmiş: örneğin yapay zeka ile kontrol edilen bir oyuncu üzerine fabregas'ın top ayağında üzerine doğru geldiğini görünce, daha dikkatli hareket edecek.
    -opm, fifa 12'deki maçlarda yeni bir sunum tarzının benimsendiğini söylemiş. bu sunumların ingiliz taraftarlardan esinlenildiği söylenmekte.
    -oyunda bu sefer 3 yeni stadyum daha olacak, bu sefer çok daha iyi ışıklandırma efektleriyle bunlar sunulacak.
    -sol analog stickte kısa bir dribling yapma olanağı tanınacak.
    -oyunda zemini oldukça yakın gösteren yeni bir kamera açısı bulunacak.
    -önceki fifa'lardan daha basit ve ergonomik bir menü arayüzü oyuncuları bekliyor olacak.

    kariyer modundan ekran görüntüleri;
    http://img.bolumsonucanavari.com/...fe5-0f811fb9bfb1.jpg
    http://img.bolumsonucanavari.com/...68b-2e03e9293232.jpg

    oyun menüsünün görselliği değişmiş;
    http://img.bolumsonucanavari.com/...ot/25087_700x600.jpg
    http://fifasoccerblog.com/...a12_menu-580x358.jpg
    http://img15.imageshack.us/img15/7042/v2ukv5n5.jpg

    --- alıntı ---
    *

    birazcık konu dışı olacak ama yine de fifa12'nin gelişimi hakkında kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

    artık ea sports bir tarafı kısıp diğer tarafa yüklenmenin amaç dışı olduğunu, bunun daha çok en büyük rakibi pes'e avantaj verdiğini gördü. dolayısı ile her iki platformu aynı yolda devam ettirmenin daha mantıklı olduğu, sistem gereksinimlerinin ise i7 işlemcilerin ve ekran kartlarının potansiyellerinin yeterli olduğunu gördüklerinden artık konsolu direkt import etmenin mantıksız olduğunda karar kıldılar. gelecekte konsol piyasasının pc platformuna yenik düşeceği aşikar. zira elimizdeki en iyi ekran kartlarını tam potansiyel kullanmıyoruz. yeni nesil ekran kartları o kadar güçlü ki oyun yapımcıları bu kartların potansiyellerini konsol versiyonlarını düşündüklerinden kullanamıyorlar. şu an için bu tabuyu yıkan tek oyun battlefield 3 oldu. ileride çoğu oyun konsol ortamını terk edip pc platformundan devam edecek.

    ea sports, nba oyunları serisinden dersini aldığı için* fifa bu yıldan itibaren konsollar ile aynı yolda ilerleyecek ve çok büyük bir kitleye ulaşacağı için pes i bitirme noktasına gelecekler. pes oynayanlar elbette fifa'ya yabancılık çekecekdir. zira oynanışlar çok çok farklı ama şuda bir gerçek ki dünya genelinde en çok oynanan futbol oyunu fifa oldu son 2 yılda.

    bu sene de oynayacağımız futbol oyunu şimdiden belli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın