• 42
    zamanında, pes'in çılgın attın dönemlerde -ki bu dönem pes 3-4-5-6- vakitleri, etrafımda fifa oynayan, "fifa çok iyi be abi!" diyen taş kafalılara çok acırdım. çünkü biliyordum ki oyunun iyisine değil, bağımlılıklarına önem veriyordu bu adamlar...

    pes 2008 ve aynı anda çıkan fifa 08 sonrası -ki yeni nesile çıkan ilk pes ve fifa oyunları- baktım ki fifa bu işi almış ve en az 5-6 yıl sonrasına taşımış, ben de usul usul fifa kanadına geçiş yaptım. okuduğum bir röportajda, fifa 08'i yapan ekibin, benim de dahili olduğum bir grup olan pes müdavimlerinden oluşunu, oyunun iyisini görüp, kötü olanını zirveye taşımak için baştan inşa ettiğini okuduğumda da ziyadesiyle şaşırmış ve mutlu olmuştum.

    şimdi şunu çok büyük bir objektiflik ve rahatlık içinde söylüyorum ki; pes 2012, konsollara yapılmış ilk fifa olan fifa 08'in yarısı kalitede dahi değil. animasyonlar, sesler, grafikler ve oyun mekaniği fifa'nın tam 4 yıl gerisinde. yalan olmasın, fifa 08 dahi bu oyuna değişilmezken fifa 12'nin hem satışlarda, hem de kalite olarak konami cephesini bir kez daha ezim ezim ezeceğini, tabir-i caizse kepaze edeceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın