• 38
    dün gece gördüm pes 2012 demo'nun çıktığını, hatta bi' kaç gün olmuş çıkalı. eskiden hep beklerdim, günleri sayardım neredeyse, fifa'nın, pes'in demosu ne zaman çıkacak, çıksa da oynasak bir an önce diye. indiği dakikalarda tarif edilemez bir heyecan, ardından saatlerce oyunu çözme çabaları..

    ne yalan söyleyeyim, dün bu kadar heyecan yoktu. merak ettim, nasıl yapmış adamlar bu sefer, ne gibi değişiklikler var diye. açıkçası ahım şahım bir fark beklemiyordum pes 2011'e göre, ki haklı da çıktım. pes'in biraz daha fifa'ya benzetmesi lazım kendini. hatta fifa ile pes birleşsin, birlikte futbol oyunu çıkarsın.

    ilk maçım aynen şöyle; milan'ı seçtim, karşıma da porto'yu. pes 2012'deki ilk şutumu boateng ile attım 3. dakikada. ilk penaltımı t.silva ile yaptım 2 dakika sonra, kurtardım penaltıyı, van bommel ile ilk direk kırmızı kartımı gördüm ilk yarının uzatma dakikalarında, 84. dakikada robinho ile ilk golümü attım, fırsatçılığı konuştu robinho'nun, son dakikalarda da, belki uzatma veya penaltı falan vardır diye falcao'ya gol attırdım, demo'da penaltı menaltı yokmuş. yattım uyudum ben de.

    kısa kısa notlar aldım bu 10 dakikalık maç sırasında unutmayayım diye;

    -taktik maktik kısımları genel olarak aynı denilebilir, ufak tefek bir kaç değişiklik var dizaynda. fifa'da, oyuna girerken nasıl profil yaratıyorsun, o tarz bir şeyler de var. tam anlamadım onu.

    -maça çıkış tünelindeki kamera açısı yine yeniden aynı. iyi ki bir koridordan sahaya çıkış havası yaratmışlar.

    -yeni yeni animasyonlar var her zamanki gibi.

    -taraftarlara forma giydirmeyi başarmışlar fakat hangi formalı taraftar hangi takımın taraftarı olduğunu bilmiyor. forma vermişler giymiş işte.

    -sağ analog sevinecek baya bu oyunla, öksüz kalıyordu, kullanılmıyordu sık sık. ama pes 2012 ile baya kullanılacak. top sizdeyken, sağ analog'u kullanarak adam seçip, onu kaçırtabiliyorsunuz mesela. sonra, duran topların hepsinde sağ analogu kullanarak adamları seçip pas, orta isteyebiliyorsunuz bu adamlara. become a legend gibi düşünün. bu iki olayı sevdim.

    -duran toplarda oyuncu değiştirirken siyah ekran olayı kalkmış. ve sanırım faullerden sonra hızlı başlama olayı da yok.

    -duran toplarda hala zaman geçmiyor. çok saçma bi' olay bu. gerekiyorsa daha yavaş geçsin ama geçsin yahu.

    -penaltılar daha kolay gibi duruyor.

    -takımın yaptığı toplam pas/isabetli pas istatistiği yine yok. niye çıkarttılar şu istatistiği anlamak mümkün değil zaten.

    -90+ dakikaları gözüküyor.

    -kendini yere atma yine bir kaç ayarlama ile olacak anlaşılan, ne güzeldi eskiden, üstteki 3 tuşa bastığımızda atıveriyordu kendini. az penaltı kazanmamışımdır böyle aah ah .p

    mesela şey bekliyorum ben artık, hakeme falan itiraz edebilelim, tribünleri gaza getirebilelim falan, ne bileyim, sahaya yabancı madde atılsın, meşaleler yansın. bu tarz şeyler bekliyorum açıkçası. gerçekçilik olayına buralardan baksınlar azıcık da.

    kısaca böyle işte. fena değil, oynanır yine ama fifa 12 yine katlayacak gibi duruyor.

    he bir de, hakemlik oyunu çıkarın artık. çok zevkli olmaz mıydı?

    http://jaimelesport.blogspot.com/...demonun-ardndan.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın