• 29
    demosuna göre fifa 11'den hala geride olan oyun. manu, milan, porto, napoli, santos ve penarol var demoda. menüler nerdeyse aynı, biraz değişiklik bekliyor insan. menüde yazılar türkçe. optimizasyon nefis, full hd çözünürlük full ayarlarda tık demeden oynanıyor. grafikler ve yüzler de çok iyi görünüyor. atmosfer daha iyi. transferler henüz ağustos öncesine kadar yapılmış. oyuncu özelliklerinin bazıları yapılmış, bazıları yapılmamış. formalar çok detaylı yapılmış ama full oyunda yine lisanssızlıktan ve takım azlığında pek bir artısı olmayacak bunun. fifa'dan araklama kullanıcı profili düşüncesi güzel.

    gelelim oynanışa. pas hata oranları artmış, pasların gidişi gerçekçi ve güzel olmuş. topsuz manuel koşuya alışmak zaman alıcak gibi. defanstan seken her topa yatıp vole vurma sıkıntısı devam ediyor. gol kıtlığı savunma ve kaleciler zayıflatılarak çözülmeye çalışılmış ama hiç olmamış. en zorda oynamama rağmen kaleciler aşırı kova. 20-30 metre arası her şut mu girer? savunmalar da çok hantal. misal zlatan paso içinden geçiyor vidic'in ferdinand'ın. top sürme olmamış, depara bastın basmadın pek fark yok, top hiç açılmıyor ayaktan.

    dikkatimi çeken, maç devam ederken antrenör, top toplayıcılar, kale arkasındaki görevliler vs mantıklı hareketler yapıyorlar, eskisi gibi kartondan değiller. daha da geliştirilirse burdan bir fark yaratılabilir.

    özetle pes henüz bitmemiş ama sürünüyor. pes 11'den kesinlikle daha iyi bir oyun ama eski oyun modifiye edilerek fifa 11'e benzetilmeye çalışılmış. tabi kullanıcı geri dönüşleriyle ful sürüm daha iyi olacaktır. şu haliyle bakarsak ben fifa 11 oynamaya devam ederim.

    not: oyun çıkmadan bir demo daha çıkacakmış, farklı 6 takımın yer aldığı ve oyunun daha gelişmiş, yani ful sürüme daha yakın bir versiyonu. o versiyon daha belirleyici olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın