• 30
    dur durak bilmeden saçmalayan köşe sahibi.

    --- alıntı ---

    anamuhalafet partisi fenerbahçe olsun

    aslına bakarsanız sporla siyaset hep iç içedir. sadece bizde mi? değil, dünyanın pek çok ülkesinde de bu böyle.
    sanki futbola nizam veren uefa veya fifa’da bile durum farklı değildir. siyaset bu kurumlarda da vardır ve pek çok kararda bu siyasetin izleri mutlaka olmuştur.

    örnek mi? avrupa şampiyonası’nda türkiye’nin finale bırakılmaması kendiliğinden mi olmuştu sanki, bal gibi siyaset girdi işin içine ve türkiye’nin finale çıkması önlendi.

    bir tür şike yani de, ispatlayamıyorsun işte..
    son zamanlarda herkesin en çok konuştuğu konu şike iddiaları ve fenerbahçe’nin durumu.

    ne şehit edilen askerlerimiz, subaylarımız, ne suriye ile neredeyse savaş aşamasına gelen ilişkilerimiz, ne güya yazılacağı söylenen yeni anayasa kimsenin umurunda bile değil ya da fenerbahçe’nin durumu kadar umurunda değil.
    geçenlerde bir dost sohbetinde laf yine döndü dolaştı ve bilmem kaçıncı olarak şike konusuna geldi.

    siyasete daha meraklı bir dostumuz “yahu fenerbahçe chp’den çok daha güçlü ve dişli çıktı” dedikten sonra “ana muhalefet görevini fenerbahçe yapsa bu chp’den çok daha iyi olur” diye ekledi.

    herkes de katıldı bu görüşe.

    çünkü fenerbahçe polisin ve savcıların bütün gayretine rağmen öyle bir sert direnişle ayakta kalmayı, tutuklu da olsa başkanlarının arkasında durmayı başardı ki, futbol federasyonu’nun bundan etkilenmemesi mümkün değil.
    fenerbahçe, iddianame açıklanıncaya, (bana göre dava sonuna kadar) küme düşürülmeyecek. elbette bu karar fenerbahçe’den korkulduğu için öyle alınmadı, hukuka ve daha da önemlisi hakka ve adalete uygun olduğu için alındı, ama fenerbahçe gücünü öylesine koydu ki ortaya, pek çok kişi “fenerbahçe böyle direnmeseydi, karar başka türlü olabilirdi” dedi ister istemez.

    oysa ana muhalefet adı altında faaliyet gösteren chp’ye bir baksanıza. söylediklerinin arkasında 10 gün bile duramadılar. ne tutuklu milletvekillerini koruyabildiler, ne akp’nin bu konudaki aldatmasını halka anlatabildiler. başbakan erdoğan’ın deyimiyle “tükürdüklerini yaladılar, yuttular” bir de bunu “kahramanlık- demokratlık” gibi sundular.

    fenerbahçe’de çok sayıda siyasetçi de var. üstelik taraftarlık mevzubahis olunca akan sular da duruyor biliyorsunuz, pek çok kişi partisinin değil de takımının peşinden gider, bunu da biliyoruz.

    o halde fenerbahçe ana muhalefet görevini pekala yapabilir.
    bakarsınız bir de galatasaray’la koalisyon kurarsa, türkiye kurtulur vallahi.

    tam dağılıyorduk ki arkadaşlarımdan biri “yahu şimdi alıma geldi. ordu’yu da fenerbahçe’ye devretseler daha iyi olmaz mı? hem onların amigo paşası da sıkılmıştır. işin başına da onu oturturlar” dedi.

    giderayak yıkılıyorduk kahkahadan.

    --- alıntı ---

    http://gss.gs/VV
App Store'dan indirin Google Play'den alın