• 4
    müthiş bir maç. müthiş bir oyun. müthiş bir mücadele. kızlarımız final maçında çin'e sahayı öyle dar etti ki, çinliler kaçacak yer aradı. bu kadar üstün bir oyun oynadığımızı başka bir maçta hatırlamıyorum. hepsi mükemmel oynadı, hepsi terlerinin son damlasına kadar mücadele etti, hepsi bu şampiyonluğu hak etti. maçla ilgili yazılacak başka hiçbir şey yok. hatasız bir maç sonucu gelen şampiyonluk.

    (bkz: 21 ağustos 2011 türkiye çin yıldız kız voleybol maçı)

    evet dünya şampiyonu olduk. 17 yaşındaki kızlarımız dünya şampiyonu oldu. hepsini yürekten tebrik ediyoruz. ayrıca iki oyuncumuz da bireysel ödül kazandı.

    1 numara kaptan damla - en iyi oyuncu, en iyi servis atan oyuncu
    18 numara libero dilara - en iyi libero, en iyi manşet alan oyuncu

    hem avrupa şampiyonluğu'nun hem dünya şampiyonluğu'nu kazanan başka bir takım yokmuş yıldız kızlar tarihinde. biz bu olayı aynı sene içinde başardık.

    final maçı ile ilgili izlenimler:

    salonu dolduran ankara seyircisi de mükemmeldi. yaklaşık 8 bin kişi izledi maçı. eminim ki çinli oyuncuların elleri servis atarken ıslıklardan dolayı bol bol titredi ve bu sayede bir sürü servis kaçırdılar.

    10 numara ece ve 3 numara kübra dünkü sırbistan maçında * size ettiğim sitemler işe yaramış sanırım. çünkü ece hiçbir topu kaçırmadı bugün, bütün topları öldürdü. özellikle kübra, bir orta oyuncusu için çok fazla sayı üretti ve maçın en skorer ismi oldu.

    pasörümüz çağla her zaman ki mükemmeldi, hem savunmada hem de hücumda. attığı paslar tam yerine gitti ve özellikle savunmda bir sürü top çıkardı.

    ve bana göre en istikrarlı oyuncumuz 5 numara şeyma. paralele vurduğun toplar neydi öyle. sırbistan maçını onun sayesinde kazanmıştık.

    1 numara damla için söylenecek söz yok, zaten en iyi oyuncu ödülünü aldı.

    bir de kızlarımızın timsah sevinci mükemmeldi. salonu baştan başa timsah yürüyüşü yaparak kat ettiler. çok eğlendiler hak ettikleri şekilde.

    tören esnasında suat kılıç konuşmasını yaparken ıslıklandı. yanlış duymadıysam 50 cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek kızlar. federasyonun ödülünü ise bilmiyorum ne olacak. bence daha fazlasını hak ediyolar. en azından 100 bin lira gibi bir şey almaları lazım. neyse bunları birileri dile getirir umarım.

    baştan sona kadar üstün götürdüğümüz turnuvayı kazanan kızlarımızı tekrardan yürekten kutluyorum. umarım gelecekte büyüklerde de aynı başarıyı tekrarlarlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın