• 23
    profesyonel olarak yaptığım spordur.ilk öğretim yıllarında 6 yıl kadar ilgilendim daha sonra ilköğretim okulunda ki spordan ''sorumlu'' hoca (sadece beden eğitimi hocası,antrenmanları profesyonel klüp hocası ile yapardık) benimle '' sorunlu '' olduğundan masa tenisinden uzaklaştırmıştır beni.bu sporu yaparken ki kız takımında ki sınıf arkadaşım şu anda milli sporcu olarak ülkemizi yurt dışı müsabakalarında onurlandırmakta.ülkemizde ''insan dilininden'' anlamayan insanların sporcu yetiştirmeye çalışmasından dolayı ben böyle bir gurura nail olamadım.

    çok kolay bir spor değildir,rakip oyuncuların oyun şekli genellikle 2 türlüdür hücum oynayan oyuncular ve defans oynayan oyuncular olmak üzere.

    hücum oyuncuları bilindiği üzere spin dediğimiz top masadan aşşağıya doğru düşerken raketi aşşağıdan alıp topla birlikte alın hizasına kadar çekerek gönderdiğimiz toplar üzerinde çok iyi oynarlar ve iki hücum oyuncusunun birbirlerine karşı yaptığı bu olay gerçekten şov niteliğindedir.raketlerinin tahtaları ve lastikleri hücuma göre dizayn edilmiştir.biz bile o yaşımızda antremanlarda 4 5 tane karşılıklı spin atarken,dünya şampiyonlarının antremanlarını izlemek lazım.

    defans oyuncuları ise,tahtaları ve lastikleri defans a göre dizayn edilmiştir,lastiklerine bizim zamanımızda anti denirdi,topa düz vurması dahilinde bile topu tutup döndürerek gönderdiğinden(hafif kesme vuruşunu,düz vuruş olarak yaptırabilen bir lastik olarak düşünün) karşılık olarak düz vurulması taktirinde topunuz filede kalır.keza hafif kesme olarak vurduğunda ise topu çok şiddetli bir şekilde kesmezseniz gene topunuz filede kalır.

    masa tenisi maçı izlerken eurosport da olsun başka spor kanallarında olsun,servisler çok kolay gibi gelir ama top öyle bir falso almıştır ki rakip sahasına değen top havalandıktan sonra başka yöne çok hızlı bir şekilde sizin tarafınza geçer,karşılamak için vurduğunuzda ise top korkunç farklı yerlere gider.

    bu sporun çok güzel anıları vardır bende,eskişehir de konya da yapılan türkiye turnuvalarındaki otobüs maceraları,maç içinde işler kötü giderken arkadaşlarının seni desteklediğini görüp maçı rakibin 19 iken (benim zamanımda setler 21 idi) elinden aldıktan sonra arkadaşlarına koşmalar,antremanlar da hırs yapıp ağlamalar ve daha bir çoğu.

    bu spor yüzünden 2 tanede çok pahalı (mark vardı o zamanlar mark ile alırdık) raketi müsabakadan sonra kırmışlığım da vardır. bir tanesi yasaka diğeri butterfly all offensive + olmak üzere.
App Store'dan indirin Google Play'den alın