• 40
    ufak tefek balans ayarlarıyla yürürlüğe girmesiyle lige gayet heyecan katabilecek bir uygulama.

    herkes açık ara farkla ligi lider bitiren takımın şampiyonluğu kendisinden 15-20 puan geride bitiren takıma kaptırma olasılığından bahsederek saçma bir uygulama olacağından bahsetmiş. fakat aynı puandaki veya 1-2 puan gerideki ikinciden veya 2-3-4-5 puan gerideki üçüncüden kimse bahsetmemiş.

    bence, ilk 4'e sıfırdan bir play-off oynatmaktansa, o ana kadar aldıkları puanın üzerine koyabilecekleri bir extra-maçlar serisi oynatılabilir. böylece 15 puan gerideki bir dördüncünün şampiyonluk şansı sıfıra yakınsar fakat 3-5 puan gerideki ikinci ve üçüncüler şampiyonluk şanslarını sürdürebilirler. dördüncünün amaçsız oynamaması içinde, yüksek galibiyet primleri yeterince ikna edici bir sebep olabilir.

    ayrıca, ne kadar çok üst düzey maç, o kadar çok tecrübe... bu takımlarımızın daha üst düzey futbol oynamasına yardımcı olabilir. senede 4 fenerbahçe, 4 beşiktaş maçı oyanayan bir galatasaray 2 fener, 2 beşiktaş maçı oynayan bir galatasaraydan yeğdir kanımca.* olası kupa maçları da cabası.

    fenerbahçe maçlarındaki şanssızlığımızdan çekinip, kara kucak karşı çıkmanın bir manası yok diye düşünüyorum. tartışılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın