resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 429
    elma ile armudu birbirine karıştırmak pahasına bu örneği vereceğim;

    nasıl ki içimizden biri, fanatik cimbomlu, büyük kaptan, küçük metin arda turan profesyonel sebeplerden dolayı pat diye atletico madrid'e transfer oluyorsa, en galatasaraylıdan daha galatasaraylı olmasına rağmen madrid ekibini ve taraftarını övücü açıklamalar yapıyorsa, mesut özil de belirli kaygılardan dolayı almanya milli futbol takımını seçebilir.

    kendisi kardeşimdir, halini çok iyi anladığımı düşünüyorum.

    aslında türk, kendisini türk olarak görüyor, baya baya türk yani senin benim kadar, ama bu dünyada yaşıyorsun işte bazı fırsatları da kaçırmamak gerek.

    bir de şu noktaya dikkat, sen adamı türk olarak kabul etmiyorsun ki? almancı, alamancı, gurbetçi... türkiye'nin almanya'da yaşayan türklere karşı olan tutumu pek de güzel değil yani bunu önce bir kabul edelim...

    almanya ise adamlara %100 alman olma hakkı tanıyor, kucak açıyor, eşitlik anlamında, hukuksal, sosyal ve profesyonel anlamda yani... almanya'da çok ulusluluk normal bir şey, oradan buradan bir sürü adam baya baya alman gibi yaşıyor hiç sıkıntı yaşamadan.

    biz daha kendi iç işlerimizi halledebilmiş bir ulus değiliz ki! türk kürt vs. hadi ama anladınız=s

    hele bir emekli olsun ben o zaman göreceğim herr oezil'i=)) o zaman konuşur da hep beraber dinleriz, belki biraz içimiz burkulur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın