• 1
    12 ağustos 2011 tarihinde ankara'da başlayan ve 21 ağustos'a kadar devam edecek turnuva. başkent voleybol salonu ve ankara arena'da oynanıyor maçlar. bu zamana kadar kimsenin ilgisini çekmedi ama kızlarımız gün itibariyle yarı finale çıkmayı garantilediler.

    ilk tur grup maçlarında mısır, cezayir ve polonya'yla 3 maç yaptık. bu 3 maçı da set vermeden kazandık. diğer 3 grupta oynanan maçlar da dahil edildiğinde milli takımımız en az sayı veren takım oldu.

    2. tur grup maçlarında ise oynadığımız 2 maçı da kazandık. bugün çin'le 3. maça çıkacağız grup liderliği için. bu maç öncesinde yarı finale çıkmayı garantiledik. millilerimiz dünya'nın en iyi 4 takımı arasında gün itibariyle.

    bugün oynayacağımız çin maçı muhtemelen şu ana kadar ki en zor maçımız olacak. milli takımımızı bu turnuvada 3 maçta izledim. oldukça güçlüyüz ve en önemlisi çok iyi servis atıyoruz. pasörümüz çağla akın çok kaliteli ve takımı çok iyi yönetiyor. kaptanımız damla çakıroğlu ve smaçörümüz ece hocaoğlu oldukça iyi. zaten ece hocaoğlu son avrupa şampiyonası'nda mvp seçildi. ve 6 numaramız ceylan arısan, çok beğendim kendisini servis konusunda. o kadar etkili servisler atıyor ki, karşı takım oyun bile kuramıyor çoğu zaman. bu arada milli takımımızın son avrupa şampiyonası'nda şampiyon olduğunu söylesem dilenir misiniz bana?

    çin'i 1 kez izleme fırsatım oldu. o da amerika maçıydı. yani oynadıkları en zor maçta. gördüğüm kadarıyla 1 numaraları çok çok iyi. bütün yükü o taşıyor. ona önlem alabilirsek yeneriz alamasak da yeneriz gerçi. bizim takım böyle oynadığı sürece.

    tavsiyem fırsatınız varsa gidin maçlara. ankara seyircisi de ilgi gösteriyor sağolsunlar. maçlar oldukça eğlenceli ve coşkulu geçiyor. maçlar ücretsiz bu arada. gerçi ilk gün 5 liraydı, sonra ücretsiz yaptılar. kızlarımızın nasıl işler başardığını gidin görün. bu kızlarımızın ortalama 17 yaşında olduklarını hatırlatalım bu arada. gelecek için çok umutlandım ben, gelecekte dünya şampiyonluğuna oynayacak bir takımımız var.

    gelelim turnuvanın bundan sonraki aşamasına:

    bizim gruptan türkiye ve çin çıktı yarı finale. diğer gruptan sırbistan ve brezilya gelecek muhtemelen. bugün çin'i yenip de 1. olursak brezilya ile karşılacağız yüksek ihtimalle. brezilya şu anda dünya sıralamasında 1. sırada. sırbistan'ı hiç izlemedim ama çok güçlü olduklarını biliyorum. özellikle bu turnuvada çok iyi oynuyorlarmış.

    final maçları bu hafta sonu oynanacak. hangi salonda oynanacağını henüz bilmiyorum bizim maçların. internet sitesine baktım daha belli değilmiş. belli olunca eklerim buraya.

    turnuvanın resmi sitesi: http://www.fivb.org/...ns/Youth/Women/2011/

    kızlarımız inşallah şampiyon tamamlayacaklar ve yamulmuyorsam takım sporlarında dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk takımımız olacak.

    bu arada şimdi gördüm: http://www.hurriyet.com.tr/...sporlar/18513612.asp

    edit: heh eklemeyi unuttum, millilerimiz oynadıkları 5 maçta hiç set vermediler şu ana kadar.

    edit2: final maçları başkent voleybol salonunda oynanacakmış. cumartesi maçı 16.30'da olur muhtemelen. pazar finale kalırsak 19.00'daymış maç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın