resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 240
    4 haziran 1983 yılında fildişi sahilinin abidjan şehrinde doğan emmanuel eboue futbol yaşantısına 2000 yılında asec mimosas takımının alt yapısında başladı başladı. mimosas ile oynadığı 25 maçta 3 gol atan defans oyuncusu iki yıl alt yapı eğitimi aldıktan sonra asec’in belçika ayağı olan ksk beveren’e transfer oldu.

    ksk beveren forması altında gösterdiği başarı ve yakaladığı istikrar genç yaşında futbol dünyasının ilgisini çekti. ilk milli davetini de 2004 yılında alan eboue bu yıldan sonra fildişi sahillerinin değişmez oyuncusu oldu. belçika da geçirdiği 3 sene boyunca 70 maça çıktı ve 4 gol attı.

    milli takım ve ksk performansı genç yetenek avcısı arsen wenger’in dikkatini çekti. 23 yaşında başlayan arsenal kariyeri uzun ve başarılı geçti. toplamda 132 lig maçına çıkan oyuncu 5 gole imza attı. eboue son olarak arsenal ile olan sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatmıştı.

    bulunduğu her takımda “joker” lakabı ile seslenilen eboue sağ bek veya sağ açık pozisyonlarında oynuyor. fakat kendisine verilen bu lakabın asıl nedeni yeri geldiğinde defansif libero, stoper veya sol açık oynayabilme özelliği.
App Store'dan indirin Google Play'den alın