• 86
    2008 yılından 2011 yılına kadar yürüttüğü türkiye futbol federasyonu başkanlık görevini, 2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturmasından haberi olduğundan ötürü bıraktığına dair ciddi şüphe uyandırıyor.

    izah edeyim;

    günümüzde ''koltuk sevdası'' artık bir hayat gerçeği halini almış durumda. insanlar, kendilerine saygı, statü gibi maneviyattan çok maddi gelir sağladığı için sahip oldukları başkanlık, yöneticilik gibi sıfatları ve bu sıfatlardan dolayı oturdukları koltukları bırakmak istemiyorlar. sağlık ve ailevi sorunlarını burada komplo teorimin dışında bırakıyorum. mahmut özgener'in de sahip olduğu federasyon başkanlık görevini devam ettirmek için fazlasıyla sebebi vardı. milli takım euro 2008'de hatrı sayılır bir başarı elde etmiş, daha sonrasında guus hiddink gibi bir hoca göreve getirilmiş, üzerine düşenleri milli takım için fazlasıyla yapmıştı. süper lig zaten bir şekilde yürüyor, hakem hataları her dönemde mevcut. bu sebepten ötürü mahmut özgener'in federasyon başkanı olarak geçirdiği 3 senede ''şu sebepten ötürü başkanlığı bırakmalı'' diyebileceğimiz bir durum ortaya çıkmamıştı. kaldı ki günümüzde istifaya çağrılan, yoğun eleştiri alan başkanların, kulaklarını bu çağrılara tıkayarak o koltuğa yapıştığını biliyoruz.

    aslında bu kadar uzun anlatmaya gerek de yok, özet şu: mahmut özgener'in büyük para dönen futbol sektöründen sebepsiz şekilde elini çekmesi ve ardından ''patlayan'' 2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturması. haberi olmayan bizler gibi taraftarlar için tam anlamı ile patladı fakat mahmut özgener için aynı durum söz konusu mu ? kendisine, aylar öncesinden başlatılan bu soruşturmanın açılacağı bilgisi geldi mi ? bu sorunun cevabı ''hayır'' olsaydı, özgener şu anda federasyon başkanı olarak ''şike soruşturması''nı yürütüyor ve bugün itibari ile karar almaya çalışıyor olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın