resim
Francesc Fàbregas Soler
Görev:Teknik Direktör
Takım:Como
Yaş:37
Uyruk:İspanya
  • 147
    barcelona resmi sitesinden de transferi için kulübü arsenal ile anlaşma sağlandığı duyurulmuştur.

    böylelikle cesc, 1997 yılında altyapısında başladığı ve 2003 yılında ayrıldığı yuvasına 8 senelik bir aranın ardından geri dönmüş oldu. 16 yaşında bir çocukken doğduğu yerden ayrılıp farklı bir ülkeye gitmek hiç de kolay değil. fakat fabregas, tüm zorlukları aşarak hem yeteneği hem de arsene wenger gibi bir hocaya sahip olmasından ötürü her geçen gün adından daha fazla sözettirmeye başladı. arsenal formasını da ilk kez lig kupası karşılaşması olan 28 ekim 2003 arsenal rotherham united maçında giymiş ve 16 yaş 177 gün ile arsenal formasını giyen en genç oyuncu ünvanını da kazanmış oluyordu.

    http://gss.gs/JY

    lig kupası'nda oynadıkları bir sonraki karşılaşma olan 2 aralık 2003 arsenal wolverhampton maçının 88. dakikasında da topu ağlarla buluşturarak 16 yıl 212 gün ile arsenal forması giyen en genç oyuncu ünvanının yanına ''arsenal forması ile gol atan en genç oyuncu'' ünvanını da ekliyordu.

    http://gss.gs/uF

    arsenal'in namağlup ünvanı ile şampiyon olarak bitirdiği 2003-2004 sezonunda herhangi bir lig maçında forma şansı bulamamış olmasına rağmen bir sonraki sezona harika bir giriş yapıyordu. patrick vieira'nın sakatlığından dolayı manchester united ile oynanan community shield maçında formayı kapıyor ve ligin de ilk 4 haftasında ilk 11'de forma şansı buluyordu. 3. hafta karşılaşması olan 25 ağustos 2004 arsenal blackburn rovers maçında takımının 2. golünü atarak ''arsenal forması ile ligde gol atan en genç oyuncu'' ünvanını da kazanmış oluyordu.

    http://gss.gs/NN

    2005-2006 sezonu başında gilberto silva'nın takımdan ayrılmasından dolayı arsene wenger'in kadrosunda da sürekli 11 şansı bulmaya başlıyordu. bu sezonda tüm kupalarda 49 kez sahaya çıkmış ve 5 gol 7 asistlik bir performans ortaya koymuştu. bu sezonda arsenal şampiyonlar ligi finali'ne ulaşırken fabregas, 17 mayıs 2006 barcelona arsenal maçında da eski takımına karşı 74 dakika görev yapıyordu. ne ilginç ki fabregas oyundan çıktıktan sonra barcelona 2 gol buluyor ve maçı da 2-1 kazanıyordu. yaz transfer döneminde fabregas'ın adı real madrid ile anılsa da arsene wenger, onun için gelen tekliflerinin hiçbirini dikkate almayacaklarını belirtiyordu. 2006-2007 sezonu da fabregas'ın tam olarak arsenal takımının lider oyuncularından biri olduğu sezon oluyordu. bu yıl tüm kupalarda 54 maça çıkıp 4 gol ve 16 asistlik bir katkı yapmıştı. uefa tarafından ''yılın takımı''na seçiliyor ve oyların %60'lık dilimini alarak arsenal'de ''yılın oyuncusu'' ödülüne layık görülüyordu. thierry henry'nin takımdan ayrılıp, wenger'in geleceğinin tartışıldığı sonraki sezon ise bunun daha da üzerine koyup 45 maçta 13 gol ve 22 asiste ulaşıyordu. arsenal'in mart ayına kadar lider götürüp sezonu şampiyonun 4 puan arkasında 3. tamamladığı ligde, ağustos, eylül ve ekim aylarında arsenal taraftarları tarafından ''o2 ayın oyuncusu'' ve eylül ayında da ''premier lig ayın oyuncusu'' ödüllerine layık görülüyordu. ayrıca ilk ayağı londra'da 0-0 tamamlanan şampiyonlar ligi son 16 tur rövanş karşılaşmasında bitime 6 dakika kala takımını, milan karşısında 1-0 öne geçiriyor ve çeyrek finale çıkmalarını sağlıyordu. arsenal ile geçirdiği başarılı sezonların ardından 2008-2009 sezonunda da william gallas yerine kaptanlığa getiriliyordu.

    http://gss.gs/uz

    21 aralık 2008 arsenal liverpool maçının 46. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalıyor ve bu sakatlığından ötürü de 4 ay forma şansı bulamıyordu. yine de kaptanlığa getirildiği sezondan bu yana kadar da performansı artarak devam ediyor ve 2008-09 sezonunu 33 maçta 3 gol 15 asist, 2009-10 sezonunu 36 maçta 19 gol 19 asist ile tamamlıyordu. 2010-11 sezonu öncesi 1 yıl sürecek barcelona flörtü başlıyor, her defasında da arsenal'in inatçı bir ''hayır''ı ile son buluyordu. 2010-11 sezonunu da 35 maçta 9 gol ve 17 asist ile tamamlayarak arsenal formasını toplamda 303 kez giyerek 57 gol ve 100 asist rakamlarına ulaşmıştı.

    özetle bu çocuk la masia'dan çıkma olsa da arsene wenger'in elinde gelişme göstermiştir. arsenal, fabregas'ı kaybettiğinden ötürü mağdur rolü oynuyor olsa da 8 yıl boyunca fabregas gibi bir oyuncudan faydalanmış ve satışı sonrası kasalarına da 35 milyon euro gibi bir rakam koymuşlardır. barcelona için fabregas, bir hedef olmaktan çıkıp zorunluluk halini almıştı. gerek eski barcelonalı olmasından, gerekse genç yaşı ve kalitesinden ötürü alınabilecek tek oyuncu olduğundan er ya da geç barcelona'ya katılacaktı.

    nihayet transferi sonuçlandı. barcelona'ya sayısız kupalar kazandıran xavi, iniesta, busquets orta sahasına fabregas gibi bir oyuncu daha katılmış oldu. bu 3 oyuncudan herhangi birisinin kart cezası ve sakatlığı esnasında barcelona rotasyona gitmek durumunda kalıyordu. bana göre şu anda busquets'in yerini alarakxavi - iniesta - fabregas orta sahası kurulacaktır. tek kelime ile korkutucu...

    arsene wenger'e gerek böyle bir oyuncuyu dünya futboluna hediye ettiği için, gerekse fabregas'ın barça'ya transferi sonrası ''biz, cesc'in kalmasını istediğimi her zaman belirttik. fakat doğduğu yerin takımına dönme isteğini de anlayışla karşılıyorum, bu yüzden gelen teklifi kabul ettik. cesc'e arsenal'e kattıkları için teşekkür ediyor ve gelecek kariyeri için başarılar diliyorum'' şeklinde verdiği olumlu tepkiden dolayı kendi adıma teşekkür ediyorum.

    o değil de kupadan, zaferlerden dolayı yeni tat arayan barcelona taraftarı için bu adam gerekliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın