• 6977
    --- alıntı ---

    - avrupa’da oynamak istediğini biliyoruz. birtakım teklifler de geldi, konuşmalar da oldu. fatih hoca’nın basın toplantısında da soruldu. herkesin dediği tek bir şey var;
    ‘’arda galatasaray’ın sözleşmeli futbolcusu.’’ avrupa’da oynama isteğin tabii ki var, ama terim’in gelişiyle bu rotada herhangi bir revizyon, kafanda herhangi bir değişiklilik var mı?

    arda turan: açıkçası fatih hoca dönmeseydi galatasaray’da kalmayı düşünmüyordum. avrupa’da futbol hayatımı devam ettirmek istiyordum çünkü ben galatasaray’ı çok seviyorum, bu durumun galatasaray’ın menfaatine olacağını düşündüm. ama hoca gelince farklı düşüncelere doğru yöneldik. söylemek istediğim, ben her zaman galatasaraylı’yım, hayatım boyunca da, başka yerde oynasam da ben galatasaraylı olacağım. galatasaray’ı çok seviyorum. eğer bir gün galatasaray’dan ayrılırsam, bu durum galatasaray’ın menfaatine olur. ben bir şahısım, galatasaray kulübü’nün yanında bir hiç sayılırım. benim üstümden takıma ve takım arkadaşlarıma zarar verildiğini de gördük. galatasaray’ın menfaatleri uğruna, kendi kariyerim açısından da önemli bir karar alarak avrupa’ya gitmeyi düşünüyordum. hâlâ da düşündüğüm zamanlar var ama hoca’nın gelmesi bu fikrimi tamamiyle değiştirdi. ama fatih terim gelmeseydi kalmayı düşünmüyordum. avrupa’da futbol hayatımı sürdürmek istiyordum.

    - ama sonuçta sen bunu daha önce de söyledin. ‘’avrupa’da oynarım, bırakırken de gelip galatasaray forması giymek isterim’’ demiştin. taraftarın da sana olan ilgisini görüyoruz, onlar da seni kaybetmek istemiyor.

    arda turan: ayrılsam da hep galatasaraylı olacağım. hocamız da futbol oynadığı dönemde galatasaray 11 sene şampiyon olamamış. futbol bir ekip oyunudur. ben bireysel anlamda inanılmaz performanslar sergilediğimi, çok iyi olduğumu düşünmüyorum. ama futbol bir ekip oyunudur. dünya kupası’nda da messi’li arjantin çeyrek finalden öteye gidemedi. bireysel anlamda kişilerin değil, takımların çok önemli olduğunu düşünüyorum.

    --- alıntı ---

    10.07.2011 tarihli bir arda turan röportajı bkz: http://gss.gs/RT

    özet geçiyorum: arda, 'terim geldi asla gitmem' demiyor. 'terim'in gelmesi kafamı karıştırdı ben de bilemiyorum a.q' diyor. yani? aynen öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın